new.valasz.hu/vilag/az-ugy-amiben-orban-soros-es-obama-egyetert-119193

http://new.valasz.hu/vilag/az-ugy-amiben-orban-soros-es-obama-egyetert-119193

Amerikában is tiltakoznak az ukrán oktatási törvény ellen

/ 2017.09.15., péntek 09:10 /

A legnagyobb amerikai-magyar szervezet, az Amerikai Magyar Szövetség levelet intézett az Egyesült Államok külügyminiszteréhez, Rex Tillersonhoz, amiben aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az ukrán parlament megszavazta a nyelvtörvényt, amely sokak szerint az ukrajnai kisebbségi magyarokat megfosztja attól a lehetőségtől, hogy 4. osztály után anyanyelvükön tanuljanak. A diszkriminatív törvény a magyar kisebbség kultúráját fenyegeti és alapvető szabadságát sérti. A nemzeti kisebbség túlélése ugyanis nagymértékben függ kultúrája megőrzésétől, aminek alapvető eszköze a nyelvhasználat.

A törvény nemcsak kétoldalú megállapodást sért, hanem felesleges feszültséget okoz Magyarország és Ukrajna között. A 110 éves Amerikai Magyar Szövetség mindig is kiállt a demokráciáért, a közép-kelet európai kisebbségi jogokért, az erős NATO-ért és a NATO bővítéséért – fogalmaz a levél

A Szövetség hiszi, hogy az Egyesült Államok biztonsági érdekeinek alappillére a kisebbségi jogok védelme a nyugati elvárásoknak és a kétoldalú egyezménynek megfelelően abban a térségben, ahol nem mindig voltak toleránsak a magyarokkal szemben.

A 18 szervezetet tömörítő Közép-Kelet Európai Koalíció tagjaként az Amerikai Magyar Szövetség támogatta az orosz ellenes intézkedéseket az ukrán invázió és a Krím bekebelezése után. De úgy véli, hogy egy demokratikus és toleráns Ukrajnának hatékony eszközökkel kell erősíteni országát. Egy gyenge, korrupt, intoleráns Ukrajna lehetővé teszi Oroszországnak, hogy folytassa a zavarosban való halászást és agresszív politikáját.

Ezért Koszorús Ferenc elnök és Bryan Dawson alelnök sürgeti a külügyminisztert, hogy nyilvánosan és egyértelműen fejezze ki aggodalmát az ukrán nyelvtörvény miatt. Az Amerikai Magyar Szövetség reméli, hogy más amerikai-magyar szervezet is csatlakozik a tiltakozáshoz.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

A nő, akit Trump elnök megnyugtat

Közös megoldásra van szükség migrációügyben, Oroszországgal pedig világosan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában, különben hozzászokunk, és ezt a hibát egyszer már elkövettük.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.