Amerikai tábornok a Heti Válasznak: „Soha nem láttam még olyat, mint amit Trump tett”

/ 2018.07.25., szerda 15:15 /
Amerikai tábornok a Heti Válasznak: „Soha nem láttam még olyat, mint amit Trump tett”

Donald Trump és Vlagyimir Putyin találkozója leginkább az amerikai elnök „elszólásai” miatt marad emlékezetes. Washingtonban dolgoznak azon, hogy ezeket minél hamarabb elfelejtsék a szövetségesek, de nehezükre esik. Lapunknak egy amerikai tábornok magyarázta el, miért aggasztó, ami történt. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Emberemlékezet óta nem uralta orosz elnök annyira az amerikai kollégájával folytatott megbeszélést, mint Vlagyimir Putyin Helsinkiben. Külön aggasztó mindaz, amit a csúcs után láttunk – de nem Putyintól, hanem Donald Trumptól. Az amerikai hadsereg nemrég visszavonult európai főparancsnoka, Ben Hodges a Heti Válasznak ezzel kapcsolatban azt mondja, Trump olyat tett, amit amerikai elnök még soha: megkérdőjelezte a NATO alapszerződésének kollektív védelemről szóló 5-ös cikkelyét.

Ben Hodges egy 2017-es bulgáriai hadgyakorlaton

Ben Hodges egy 2017-es bulgáriai hadgyakorlaton

Fotó: AFP/Europress

Mi miatt aggódik még az altábornagy? És mit kéne szerinte ebben a helyzetben Európának tennie?

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletek a friss Heti Válaszban. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.