valasz.hu/vilag/korrupciobotranybebortonoztek-a-volt-ifjusagi-es-sportminisztert-109648

http://valasz.hu/vilag/korrupciobotranybebortonoztek-a-volt-ifjusagi-es-sportminisztert-109648

Amíg mi napozunk, ők elfogynak – demográfiai összeomlás Horvátországban

/ 2018.05.03., csütörtök 12:45 /
Amíg mi napozunk, ők elfogynak – demográfiai összeomlás Horvátországban

Horvátország nekünk vidámság, napfény és tenger, ám valójában az ország még a magyarnál is mélyebb demográfiai krízisben van. A friss Heti Válasz megmutatja, mit tanulhatunk a horvát kormányoktól: legfőképpen azt, hogyan nem szabad csinálni.

Sajtótájékoztatón sírva lemondó államtitkár, rendkívüli állapotról beszélő államfő – Horvátországban tényleg katasztrofális a demográfiai helyzet. Olyannyira az, hogy még az ősellenség Szerbia első embere is aggódva jelentette ki, hogy miközben a két ország állandóan területek felett civakodik, addig ezek a területek egyre lakatlanabbak. Horvátországban a második világháború óta nem volt akkora a különbség a halálozások és a születések száma között, mint tavaly. És ehhez még hozzájön a kivándorlás problémája: minden tízedik horvát már Németországban vagy Ausztriában dolgozik. Ha ez így megy tovább, az ország lakossága egy-két éven belül négymillió alá zuhan.

S mit csinál eközben a kormány? Hangzatos nevű testületeket állít fel, egymás után készíti a soha meg nem valósuló demográfiai stratégiákat és nagyívű beszédekben kér a hazaszeretetre és a nemzeti öntudatra hivatkozva több gyereket a polgároktól.

 

 

 

 

Horvát demográfiai helyzet némi magyar áthallással a Heti Válasz május 3-i számában, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.