valasz.hu/vilag/a-lathatatlan-elnok-trump-mogott-bemutatjuk-a-vilag-legbefolyasosabb-tanacsadojat-122507

http://valasz.hu/vilag/a-lathatatlan-elnok-trump-mogott-bemutatjuk-a-vilag-legbefolyasosabb-tanacsadojat-122507

Apple-részvényesek kongatják a vészharangot: az okostelefon durva függőséget okoz

/ 2018.01.09., kedd 15:58 /
Apple-részvényesek kongatják a vészharangot: az okostelefon durva függőséget okoz

Ilyen még nem volt: az Apple két részvényese múlt szombaton hivatalos levélben kérte, hogy az óriáscég tegyen valamit a fiatalok okostelefon-függőségének csökkentéséért. A francia Le Monde által szemlézett levél szerint a két kisrészvényes úgy véli, ez nem csak közegészségügyi kérdés. Az egyre több kutató által elemzett jelenség veszélyes lehet az óriáscég tőzsdei árfolyamára is.

A cikk által idézett kutatások egészen elképesztő számokról adnak hírt: az Egyesült Államokban a 11 éves gyerekek felének van okostelefonja, ez az arány a 12-17 évesek között 90 százalékra kúszik fel. Az amerikai kamaszok 78 százaléka legalább óránként egyszer használja eszközét, 50 százalékuk pedig saját bevallása szerint függő.

Jean Twenge szociológus kutatásai szerint a kamaszok viselkedése 2012, az iPhone-ok tömeges elterjedése óta drasztikusan megváltoztak. A telefonjukkal töltött idejükkel arányosan kevesebbet vannak a barátaikkal, később lesz barátjuk/barátnőjük és jóval nagyobb arányban  lesznek depressziósok.

Az Apple természetesen a gigantikus techcégektől megszokott ezoterikus blablával válaszolt.

„Felelősségünket nagyon komolyan vesszük és elszántak vagyunk abban, hogy vásárlóink elvárásainknak megfeleljünk, különösen ha a gyermekek védelméről van szó” – olvasható az Apple közleményében. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.