new.valasz.hu/vilag/tabudonto-migranskutatas-ezert-nem-mindegy-hogy-kit-fogadunk-be-116751

http://new.valasz.hu/vilag/tabudonto-migranskutatas-ezert-nem-mindegy-hogy-kit-fogadunk-be-116751

14 év után: Különös dologra szánta rá magát az ír gázoló

/ 2014.02.05., szerda 10:06 /

Tizennégy évvel a tragédia után bocsánatkérő levelet juttatott el Francis Ciarán Tobin az általa elgázolt gyermekek családjának - írta a Magyar Nemzet.

A lap szerdai számában Tóth István, az elgázolt gyermekek édesapját képviselő ügyvéd úgy fogalmazott, az édesapa a gesztust a régóta húzódó ügy egyfajta lezárásának tekinti.

A levelet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumon keresztül juttatták el a családnak.

A lap emlékeztet, hogy az ír gázoló jelenleg ír börtönben tölti a magyarországi bíróság által kiszabott büntetését.  

Évekig húzódott a jogi eljárás és vita arról, hogy a korábban Magyarországon dolgozó ír állampolgárt, akit a bíróság távollétében ítélt el, Írországnak ki kell-e adnia Magyarországnak. Végül Tobin az idén január 13-án szabad emberként érkezett Budapestre, ahol a magyar hatóságok letartóztatták, majd január 17-én visszaszállították Írországba.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.