Az ország, ahol államvallás lett a multikulturalizmus

/ 2015.12.17., csütörtök 18:27 /
Az ország, ahol államvallás lett a multikulturalizmus

Hogy néz ki egy ország, ahol a multikulturalizmus lett az új államvallás? Ahol minden bevándorlót szeretni kell, jóllehet az utóbbiak sem különösebben szeretik egymást? Ahol a nagy összetartozásban mindenki elkülönül? Svédországban jártunk – legalábbis a rendszámok alapján úgy tűnt. Riportunk a Heti Válasz karácsonyi dupla számában.

Svédország a menekültek álomcélpontja, ahonnan még Németországból is továbbmennek. Amivel csak az a probléma, hogy Svédország lakossága akkora, mint Magyarországé. Vagyis ami ott kétszázezer menekült – ennyien érkeztek eddig idén –, az Németországban több mint másfélmilliót jelentene. Nem csoda, hogy a svédek fogadórendszere ugyanúgy összeomlott, mint a németeké.

A menekültek azonban továbbra is érkeznek, elsősorban Malmőbe, hiszen azt köti össze híd Dániával, így a Heti Válasz is odautazott, már csak azért is, mert ott van Svédország egyik leghírhedtebb negyede. A 24 ezres Rosengård Skandinávia első számú muszlim gettója. Szomáliak, irakiak, törökök, bosnyákok – van itt mindenki, csak svéd nincs. És munka sem sok. Az éjszakai élet is elmarad az ibizaitól, már csak azért is, mert a nők is máshogy öltöznek.

A svédek kezdeti lelkesedése a menekültek befogadása iránt azért is érdekes, mert az integráció egyáltalán nem egy sikertörténet – mondja riportunkban egy malmöi egyetemi professzor, aki 15 évvel ezelőtt a svédek közül elsőként hívta fel a figyelmet az iszlamizálódás veszélyeire. Nem hallgattak rá: a svéd egyenlőségeszmény és a multikulturalizmus, mint új államvallás ezt lehetetlenné tette. S az eredmény még több egyenlőtlenség és szegregáció lett.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.