Az új, populista politika bedarálja a mérsékelt jobboldalt?

/ 2018.07.12., csütörtök 17:00 /
Az új, populista politika bedarálja a mérsékelt jobboldalt?

Olaszország lehet az első nyugat-európai ország, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt. A digitális Heti Válasz legfrissebb számában bemutatjuk, hogy lett egy szalonképtelen szeparatista pártból és annak exkomcsi vezetőjéből Olaszország legnépszerűbb ereje és legfontosabb politikusa.

Olaszország belügyminisztere jó egy hónapja van hatalmon, s ezalatt megduplázta pártja támogatottságát: a Liga a legnépszerűbb erő lett. Matteo Salvini tiltotta ki a kikötőkből az olasz gazdák profitját veszélyeztető kambodzsai rizsszállítmányt, javasolta a nem olasz cigányok deportálását („a mienknek sajnos maradniuk kell”), és persze legfőképpen lezárta a kikötőket a civil szervezetek menekültszállító hajói elől. És ez még csak a kezdet, mert nemcsak Olaszországot, hanem egész Európát akarja felfogatni. Azt mindenesetre hetek alatt elérte, hogy ő lett Angela Merkel német kancellár elsőszámú ellenfele.

 

 

 

 

 

 

 

 

Salvini és az olasz populisták felemelkedése a Heti Válasz legfrissebb számában. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás! 

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.