valasz.hu/vilag/az-ozil-botrany-utorezgesei-focista-a-nagyhatalmi-jatszmaban-129221

http://valasz.hu/vilag/az-ozil-botrany-utorezgesei-focista-a-nagyhatalmi-jatszmaban-129221

Bayer Zsolt miatt támadják Orbán Viktort

/ 2011.01.26., szerda 18:25 /
Bayer Zsolt miatt támadják Orbán Viktort

Osztrák írók tiltakoztak Bayer Zsolt nemrégen megjelent antiszemita cikke ellen. Közben a konzervatív Die Presse is támadta a Magyar Hírlap publicistáját.

„Ez hihetetlen, ez botrányos, ez félelmetes - ez maga a valóság"  - írják Magyarországról neves osztrák írók, köztük a Nobel-díjas Elfriede Jelinek (cikkindító fotónkon).

Az osztrák lapokhoz eljuttatott nyílt levelükben az írók Bayer Zsolt antiszemita cikke miatt tiltakoznak, amelyben a Fidesz-alapító publicista voltaképp sajnálja, hogy az orgoványi erdőben nem öltek meg elég baloldalit. Szerintük ez nyílt hadüzenet Schiff András ellen, aki persze elmondta a Standardnak, hogy bár lenne rá oka, mégsem fél - viszont továbbra is fenntartja: amíg Magyarországon az antiszemita közbeszéd a kormánykörökben is elfogadott, nem lép fel a hazájában.

Az aláírók szerint „a Horthy-hű" szabadcsapatok a tanácsköztársaság után egyértelműen antiszemita alapon gyilkolták le áldozataikat, így Bayer ma nem akarna mást, mint a még életben maradt zsidók halálát.

Pfeiffer szerint Bayer cikkei illeszkednek az
antikapitalista fősodorba

Közben a Die Presse című bécsi konzervatív lap véleménycikkben tiltakozott Bayer Zsolt Nógrád megyei kitüntetése ellen: a jobboldalt már többször antiszemitizmussal vádoló, főleg német szélsőbaloldali vagy cionista lapokban, valamint a hazai neoprotestáns médiában publikáló Karl Pfeiffer egyszerűen „fekália-antiszemitának" nevezi a Magyar Hírlap publicistáját.

Pfeiffer cikke elején felpanaszolja a magyarok Trianon-komplexusát, ami révén ma is áldozatként tudják magukat beállítani. Majd felteszi azt a tartalmilag amúgy nem odaillő kérdést, hogy mitől is különbözik Orbán Viktor pártja a nyugati jobboldaltól.

A válasz egyszerű: a Fidesz voltaképpen egy antikapitalista párt, és emiatt hagyja „az egykori kommunista államminiszter" Pozsgayt is alkotmányozni. (Sajátos, hogy az a Karl Pfeiffer, aki német szélsőbaloldali lapokban is előfordul, felrója az antikapitalizmust Orbánnak.

Az összevisszaság abból is látszik, amint a magyar baloldal Orbánt jobboldali diktatúrával vádolja, míg kint Daniel Cohn-Bendit, aki amúgy szintén nem áll távol a szélsőbaloldaltól, Orbánt Chavezhez hasonlította.)

Pfeiffer szerint Bayer antiszemita cikkei is jól illeszkednek a Fidesz antikapitalista fősodratába. A Hetek című hetilap bécsi tudósítója szerint végre meg kéne nézniük a nyugati jobboldali pártoknak, hogy kivel is szövetkeznek, amikor a Fideszt támogatják.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.