Bear Grylls a gyerekeknek: hagyjátok a gépeket, irány a természet!

/ 2015.02.10., kedd 11:10 /
Bear Grylls

Bear Grylls

Hatpontos kiáltványt intézett a következő generációhoz Bear Grylls brit extrém természetjáró, a Brit Cserkészszövetség főcserkésze. Grylls szerint gépek, kütyük a természetes képzelőerőt veszélyeztetik, a problémás gyerekeknek pedig a sport és a szabadtéri kihívások nyújthatnak megoldást.

A túlélés törvényei (Ultimate Survival) című sorozat 40 éves műsorvezetője éppen új produkción dolgozik (előzetes lent!), ennek hírverése közepette intézett felhívást a gyerekeknek. Bear Grylls úgy látja, a számítógépes játékokat egyszerűen be kellene tiltani, a problémás tinédzsereket pedig hegymászásra és közösségi szolgálatra kellene irányítani. A következő generáció „megmentése” miatt fogalmazott kiáltvány indoklásában elmondta, szerinte a számítógépekkel telített világ tönkreteszi a képzelőerőt, éppen ezért a fiatalokat kockázatvállalásra, szabadtéri létre kell ösztönözni. Mint mondja, ő sem akar erdei ember lenni, de újra kell gondolni, hogy mik a legfontosabb dolgok az életben.

A túlélő-természetjáró nem titkolt szándéka, hogy hírnevének felhasználásával megváltoztassa a társadalmat. Szerinte ebben ő és műsorának szereplői akár sikeresebbek is lehetnek, mint a politikusok.

„Amikor cserkészekkel vagyok, tapasztalom, hogy a gyerekekből nem az ambíció hiányzik, csak a kihívás és a cselekvés lehetőségeit kell megadni nekik” – mondta a Telegraph összefoglalója szerint. „De amikor lehetőségeket biztosítasz nekik és leveszik a bilincseiket, imádják. Hétéves gyerekeket vittem fel a hegyekbe, és végig széles mosolyt láttam az arcukon.”

Bear Grylls – aki háromgyerekes családapa is – hatpontos cselekvési programmal kínálja meg a feljövő új nemzedéket. Ezek:

  • Legyél edzett!
  • Szabadtéri foglalkozásokat mindenkinek!
  • Tiltsuk be a számítógépes játékokat!
  • Mássz hegyet!
  • Kockáztass!
  • Vállalj közösségi szolgálatot!

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.