Bevándorlók műve az Apple, a Facebook és a Google is

/ 2014.06.02., hétfő 07:47 /

Az USA 25 legnagyobb techcégének több mint a felét első- vagy másodgenerációs bevándorlók hozták létre, írja a Pew Research Center. Az egyébként rendkívül érdekes kimutatásnak csak egy hibája van: lemaradt a magyar szál.

Arról, hogy például a Szilícium-völgy sztorija – pont a fentiek miatt – nem is natural born amerikai történet, írtunk már. A Singularity University magyarországi képviselője, Bognár Botond mondtaFurcsa történet a Szilícium-völgyé: egyszerre individualista, de azt is megmutatja, hogy az individualizmus kontraproduktív. Amerikában jött létre, mégsem amerikai történet, hiszen zömmel elsőgenerációs bevándorlók műve. Másolhatatlan, mégis meg kell próbálni követni, ami itt zajlik.

A Pew táblázatából látszik, hogy az Apple, a Google, a Facebook, az Ebay mind-mind olyan cégek, ahol az alapításnál bizony nem kimondottan ősi San Franciscó-i lakosok bábáskodtak.

A kép még beszédesebb lenne, ha a Pew nem hagyta volna le a magyar szálat: Andrew Grove (született Gróf István) ugyanis ott volt az Intel kezdőcsapatában. Grove kulcsfigura a sztoriban, tulajdonképpen nélküle az Intel nem is lenne az, ami.

Frissítés: Hopp, a poszt még vasárnap este készült, az élesítésekor már kiegészítették a táblázatot egy megjegyzéssel. Eszerint Grove azért nem került a sorba, mert nem is volt alapító, csak később csatlakozott a csapathoz. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.