valasz.hu/vilag/ilyen-meg-nem-volt-magyar-indul-magyar-ellen-a-szlovakiai-elnokvalasztason-128952

http://valasz.hu/vilag/ilyen-meg-nem-volt-magyar-indul-magyar-ellen-a-szlovakiai-elnokvalasztason-128952

Buddhista népirtás – állampolgárság nélküli menekültek tömege zúdulhat Európára

/ 2017.09.20., szerda 19:00 /
Buddhista népirtás – állampolgárság nélküli menekültek tömege zúdulhat Európára

A buddhista népirtás első hallásra legalább olyan fogalmi képtelenség, mint a bűnrészes béke Nobel-díjas – mégis ez történik Burmában, az áldozatok pedig muszlimok. Európára állampolgárság nélküli menekültek tömege zúdulhat. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

„A gyerekeket beledobálták a folyóba, köztük a hároméves dédunokámat és az egyéves unokámat. Én a folyó déli oldalán rejtőztem el. A katonák összehívták a falut, és azt mondták az embereknek, hogy el kell menniük. Aztán lőni kezdtek. Este összegyűjtötték a holttesteket a folyóparton, gödröt ástak a homokba, és elégették őket” – mesélte nyugati újságíróknak egy 65 éves rizstermesztő gazda Tula Toli falu elpusztításáról. Jó pár túlélő megerősítette, hogy a burmai-bangladesi határ túloldalán valóban klasszikus népirtás zajlik.

De mi közünk nekünk ahhoz, hogy a világ egy távoli pontján tömegesen gyilkolni kezdtek egy kimondhatatlan nevű népet, és egy ugyancsak kimondhatatlan nevű politikai vezető – a nyugati sajtó által korábban ajnározott, Nobel-békedíjas Aung San Suu Kyi ­­– ezt a tettet nem hajlandó elítélni?

 

 

 

 

Részletes háttér a szeptember 21-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.