Buddhista népirtás – állampolgárság nélküli menekültek tömege zúdulhat Európára

/ 2017.09.20., szerda 19:00 /
Buddhista népirtás – állampolgárság nélküli menekültek tömege zúdulhat Európára

A buddhista népirtás első hallásra legalább olyan fogalmi képtelenség, mint a bűnrészes béke Nobel-díjas – mégis ez történik Burmában, az áldozatok pedig muszlimok. Európára állampolgárság nélküli menekültek tömege zúdulhat. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

„A gyerekeket beledobálták a folyóba, köztük a hároméves dédunokámat és az egyéves unokámat. Én a folyó déli oldalán rejtőztem el. A katonák összehívták a falut, és azt mondták az embereknek, hogy el kell menniük. Aztán lőni kezdtek. Este összegyűjtötték a holttesteket a folyóparton, gödröt ástak a homokba, és elégették őket” – mesélte nyugati újságíróknak egy 65 éves rizstermesztő gazda Tula Toli falu elpusztításáról. Jó pár túlélő megerősítette, hogy a burmai-bangladesi határ túloldalán valóban klasszikus népirtás zajlik.

De mi közünk nekünk ahhoz, hogy a világ egy távoli pontján tömegesen gyilkolni kezdtek egy kimondhatatlan nevű népet, és egy ugyancsak kimondhatatlan nevű politikai vezető – a nyugati sajtó által korábban ajnározott, Nobel-békedíjas Aung San Suu Kyi ­­– ezt a tettet nem hajlandó elítélni?

 

 

 

 

Részletes háttér a szeptember 21-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Mértéktartást! – üzeni a rendszerváltás arca

„Egyik tábor sem szereti a rendszerváltást” – állítja Kónya Imre. Miután a német államfőtől a múlt héten kitüntetést vett át, az egykori MDF-frakcióvezető arról is beszél, mi nem tetszik neki a Fidesz kormányzásában. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez a legnagyobb veszély a Fideszre: pár nap, és élesben látjuk

Az LMP mellett a Momentum is bejuthat a parlamentbe, az MSZP-nek viszont lehet, hogy 2018 lesz a sírkövére vésve – véli Mráz Ágoston Sámuel. A „solymári modell” a legnagyobb veszély a Fideszre nézve – mondja Török Gábor. Elemzők csatája a csütörtöki Heti Válaszban!

Boldogkői vs. Radnai – itt a nagy homeopátia-vita

Idén az európai tudományos akadémiák hatástalannak minősítették a homeopátiát. A médiában rendre Boldogkői Zsolt professzor képviselte a tudomány álláspontját, sorban „fogyasztva el” vitapartnereit. Most először áll vele szemben Radnai Andrea, a magyar homeopata orvosok elnöke. Nagy homeopátia-vita a csütörtöki Heti Válaszban.

Nincs több titok: ezért nem javul a magyar–amerikai viszony

Több mint egy éve nyert választást Donald Trump, de a magyar–amerikai kapcsolatok beharangozott változásából nem lett semmi. Tényleg obamista szabotőrök akadályozzák a viszony javulását? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.