Buddhista népirtás – állampolgárság nélküli menekültek tömege zúdulhat Európára

/ 2017.09.20., szerda 19:00 /
Buddhista népirtás – állampolgárság nélküli menekültek tömege zúdulhat Európára

A buddhista népirtás első hallásra legalább olyan fogalmi képtelenség, mint a bűnrészes béke Nobel-díjas – mégis ez történik Burmában, az áldozatok pedig muszlimok. Európára állampolgárság nélküli menekültek tömege zúdulhat. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

„A gyerekeket beledobálták a folyóba, köztük a hároméves dédunokámat és az egyéves unokámat. Én a folyó déli oldalán rejtőztem el. A katonák összehívták a falut, és azt mondták az embereknek, hogy el kell menniük. Aztán lőni kezdtek. Este összegyűjtötték a holttesteket a folyóparton, gödröt ástak a homokba, és elégették őket” – mesélte nyugati újságíróknak egy 65 éves rizstermesztő gazda Tula Toli falu elpusztításáról. Jó pár túlélő megerősítette, hogy a burmai-bangladesi határ túloldalán valóban klasszikus népirtás zajlik.

De mi közünk nekünk ahhoz, hogy a világ egy távoli pontján tömegesen gyilkolni kezdtek egy kimondhatatlan nevű népet, és egy ugyancsak kimondhatatlan nevű politikai vezető – a nyugati sajtó által korábban ajnározott, Nobel-békedíjas Aung San Suu Kyi ­­– ezt a tettet nem hajlandó elítélni?

 

 

 

 

Részletes háttér a szeptember 21-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.