valasz.hu/vilag/hangulatjelentes-lengyelorszag-patriot-raketakat-vasarolt-124577

http://valasz.hu/vilag/hangulatjelentes-lengyelorszag-patriot-raketakat-vasarolt-124577

Buddhista népirtás – állampolgárság nélküli menekültek tömege zúdulhat Európára

/ 2017.09.20., szerda 19:00 /
Buddhista népirtás – állampolgárság nélküli menekültek tömege zúdulhat Európára

A buddhista népirtás első hallásra legalább olyan fogalmi képtelenség, mint a bűnrészes béke Nobel-díjas – mégis ez történik Burmában, az áldozatok pedig muszlimok. Európára állampolgárság nélküli menekültek tömege zúdulhat. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

„A gyerekeket beledobálták a folyóba, köztük a hároméves dédunokámat és az egyéves unokámat. Én a folyó déli oldalán rejtőztem el. A katonák összehívták a falut, és azt mondták az embereknek, hogy el kell menniük. Aztán lőni kezdtek. Este összegyűjtötték a holttesteket a folyóparton, gödröt ástak a homokba, és elégették őket” – mesélte nyugati újságíróknak egy 65 éves rizstermesztő gazda Tula Toli falu elpusztításáról. Jó pár túlélő megerősítette, hogy a burmai-bangladesi határ túloldalán valóban klasszikus népirtás zajlik.

De mi közünk nekünk ahhoz, hogy a világ egy távoli pontján tömegesen gyilkolni kezdtek egy kimondhatatlan nevű népet, és egy ugyancsak kimondhatatlan nevű politikai vezető – a nyugati sajtó által korábban ajnározott, Nobel-békedíjas Aung San Suu Kyi ­­– ezt a tettet nem hajlandó elítélni?

 

 

 

 

Részletes háttér a szeptember 21-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ingatlanpanama a Feneketlen-tónál? – Lázár János kemény lépésre szánta el magát

Nahát, lesz következménye egy újságcikknek!? Azonnali vizsgálatra utasította a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi) Lázár János a Feneketlen-tó melletti telekprivatizáció ügyében, melyet a Heti Válasz tárt fel – tájékoztatta lapunkat a Miniszterelnökség. Közben már csaknem ezren csatlakoztak a Buda Gardens-óriáslakópark elleni petícióhoz.

Hun–magyar rejtély: új nyilatkozatok árnyalják a „szenzációt”

A szegedi genetikusok nagy vihart kavaró szeptember végi bejelentése után először véleményezi átfogóan a hun–magyar rokonság kérdését történész, paleoantropológus és néprajztudós. A csütörtöki Heti Válasz összeállításából kiderül: a kulturális közelségnek több bizonyítéka is van, a csodafegyvernek tűnő genetika viszont épp a lényeget illetően néma.

A magyar szexmilliárdos pere: 45 milliárd forint a tét

Ismét pert nyert a leggazdagabb magyarok között számon tartott szexmilliárdos, Gattyán György cége az adóhivatallal szemben, egyelőre mégsem látszik a történet vége. A tét 45 milliárd forint. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

„Lehet, hogy Orbán nem diktátor” – mondja az MSZP elnöke

Ha a ballib értelmiség lázas messiáskeresésében eljutott Vona Gáborig, ahhoz csak gratulálni tud Molnár Gyula. A szocialisták elnöke eddig másodhegedűs volt, Botka László visszalépése után viszont ő viszi majd a prímet a pártban. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.