Csak annyi a baj Navracsiccsal, hogy magyar

/ 2014.09.23., kedd 08:15 /

Ezt írja a European Voice. Rajta kívül még négy biztosjelöltet cincálnak szét.

„Navracsics Tibor: rossz ország, jó csoport, lényegtelen portfólió, jó profil” – így kezdődik a European Voice cikke a magyar EU-s biztosjelöltről. A folytatás sem gyenge, mint írják: „Egyetlen központi probléma van Navracsics Tibor jelölésével: az, hogy magyar”.

Majd jön a „szokásos lemez”: felróják az „egyre autokratikusabb vezetési stílusú” Orbán Viktor miniszterelnök konfliktusait az EU-val, hogy emiatt egyre kevesebb barátja van az Európai Parlamentben; azt, hogy ő volt az egyetlen európai vezető, aki David Cameron brit miniszterelnök mellé állt, hogy megtorpedózza a néppárti jean-Claude Juncker jelölését az Európai Bizottság élére; és hogy habár Orbán is az Európai Néppárt tagja, nem ápol jó kapcsolatot a párttal.

A biztosjelöltek

A biztosjelöltek

Fotó: MTI

A lap szerint ha nem ilyenek lennének a körülmények, és a magyar miniszterelnök „nem tiporná lábbal az alapvető jogokat és a jogállamiság elveit”, Navracsics Tibor sokkal fontosabb portfóliót is kaphatott volna az oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgárságügyi tárcánál.

A European Voice megjegyzi: ennek ellenére nem valószínű, hogy az EP elutasítaná a magyar jelöltet, hiszen „Navracsics még mindig tagja a Néppártnak”.

Talán az megnyugtathatja a kedélyeket, hogy a lap Navracsics mellett további négy biztosjelöltet pécézett ki: a brit Jonathan Hillt, a spanyol Miguel Arias Cañete-t, a szlovén Alenka Bratušeket és a máltai Karmenu Vellat. Utóbbi kettő ráadásul „rossz ország, rossz jelöltje” is a szemükben.

Viszont úgy tűnik, Navracsics Tibort nem különösebben riasztják a lapvélemények, legalábbis ha a Twitter-oldalát nézzük, az utóbbi napokban olyan posztokat tett közzé, mint „A Punnany Massif Veszprémben”, Győzött az MKB Veszprém és retwittelte a Design Terminál „Hogyan építs startupot” bejegyzését.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.