valasz.hu/vilag/rangon-alul-hazasodnak-igy-foglalta-el-a-palotakat-a-kozeposztaly-128631

http://valasz.hu/vilag/rangon-alul-hazasodnak-igy-foglalta-el-a-palotakat-a-kozeposztaly-128631

Csecsen iszlamizmus: rejtőzködő szörnyeteg

/ 2018.05.14., hétfő 14:57 /

Fotó: MTI/AP/Thibault Camus

„Szükségesnek tartom kijelenteni: azért, hogy Haszan Azimov a bűn útjára lépett, teljes egészében a francia hatóságokat terheli a felelősség.Csecsenföldön ő csak megszületett, a felnőtté válása és személyiségének, nézeteinek és meggyőződésének kialakulása a francia társadalomban ment végbe” – üzente Csecsenföld ura, Ramzan Kadirov, miután a Párizsban késes terrortámadást végrehajtó fiatalemberről kiderült, hogy csecsen származású.

Kadirov mondataiban persze van igazság, de azért nem tehetünk úgy, mintha a kaukázusi muszlim államalakulat(szerűség) ártatlan bárány lenne a farkashordák között. Idézem Sztankóczy kolléga Csecsenföldről szóló, Putyin házi szörnye című, tavalyi cikkét:

Becslések szerint félezer csecsen harcolt az Iszlám Állam soraiban, akik az iraki és szíriai vereség után új feladat után nézhetnek. Ezért, hogy az iszlamisták vitorlájából kifogja a szelet, Ramzan Kadirov rendszerének középpontjába is az iszlámot állította, amire volt is fogadókészség a roppant konzervatív csecsen társadalomban. Vagyis Csecsenföld úgy maradt Oroszország része, hogy valójában független, és úgy állította meg az iszlamista szélsőségeseket, hogy maga is szélsőségesen iszlamista lett.


Az biztos, hogy a párizsi késes ámokfutó, Hamzat Azimov egy strasbourgi egyetemen tanult és Párizsban lakott szüleivel, a szakszolgálatok látókörébe radikális iszlamistaként 2016-ban került. A hatóságok a C státusba sorolták, ami azt jelentette, hogy radikális nézetei miatt potenciális veszélyforrásnak tartották.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.