valasz.hu/vilag/rangon-alul-hazasodnak-igy-foglalta-el-a-palotakat-a-kozeposztaly-128631

http://valasz.hu/vilag/rangon-alul-hazasodnak-igy-foglalta-el-a-palotakat-a-kozeposztaly-128631

Donald Trump már most halhatatlan

/ 2018.05.14., hétfő 09:40 /

„Izrael legrasszistább focicsapata.” Ezt maguk a Beitar Jeruzsálem drukkerei állítják magukról. Ebben a dokumentumfilmben például. Az 1936-ban alapított klub a zsidó államiság egyik szimbóluma, amely muszlim játékost soha nem tűrt meg soraiban. A 2012/13-as szezonban leszerződtetett két csecsenföldit, de az idény végével haza is mentek, mert a Beitar keménymagja, a La Familia ennek szükségességét nem épp politikailag korrekten éreztette velük.

Izraelben ma hatalmas népünnepély lesz, az Egyesült Államok nagykövetsége ugyanis átköltözik Tel-Avivból Jeruzsálembe. Donald Trump még decemberben jelentette ezt be, amivel a palesztinok értésére adta, mit gondol a vitatott státusú város hovatartozásáról. A ceremónia előzményeként vasárnap fogadást rendeztek az izraeli külügyminisztériumban, amelyen az országba akkreditált 86 nagykövet közül nagyjából harmincan vettek részt. Az európai országok többsége bojkottálta az eseményt, Magyarország nagykövete azonban – cseh, osztrák és román kollégájával együtt – részt vett rajta.

Trump közel-keleti hazárdjátékának talán Izrael tud egyedül szívből örülni. Ennek jeleként – zsák a foltját alapon – a Beitar Jeruzsálem nevet változtat: mostantól Beitar Trump Jeruzsálemnek hívják. Nem vicc, a klub ezt vasárnap este közölte a Facebookon: „Jeruzsálem 70 éve vár a nemzetközi elismerésre, mígnem Trump elnök egy bátor lépéssel Izrael örök fővárosaként ismerte el. Trump elnök bátorságot és igaz szeretetet mutatott az izraeli emberek és fővárosuk felé, és további országok követik őt abban, hogy megadják Jeruzsálem jogos státusát. A Beitar Jeruzsálem futball klub – a város egyik kiemelkedő jelképe – boldogan jutalmazza az elnököt a szeretetéért, a maga módján. Eli Tabib tulajdonos és Eli Ohana klubelnök úgy döntöttek, hogy a történelmet író amerikai elnök nevét teszik a klub elnevezésébe, és mától Beitar Trump Jeruzsálemnek hívják. Legnagyobb szeretetünk az elnöké.”

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.