valasz.hu/vilag/piramiskezu-illuminatus-merkel-a-daily-mailtol-jott-a-tv2-holdkoros-anyaga-119742

http://valasz.hu/vilag/piramiskezu-illuminatus-merkel-a-daily-mailtol-jott-a-tv2-holdkoros-anyaga-119742

Drámai szavak Zuckerberg extanácsadójától: a Facebook népegészségügyi veszély!

/ 2018.02.16., péntek 19:00 /

Roger McNamee ott bábáskodott a Facebook, a Google és az Amazon születésénél, s négy éven át Mark Zuckerberg tanácsadója volt. A közösségi oldal egykori befektetője azok sorát gyarapítja, akik részt vettek a mindent eluraló digitális világ létrehozásában, majd miután rájöttek, mit alkottak meg, kiszálltak az iparból, és sorban vészjelzéseket adnak le a kütyükre rákattant emberiségnek.

Roger McNamee

McNamee hasonlóan gondolkodó társaival megalapította a Center for Humane Technology nevű központot, hogy a techvilágot emberközpontúbbá tegye. A legfrissebb HVG pedig Közösségi média: függők és dílerek címmel közli írását. Ebből válogattuk az alábbi idézeteket:

♦ „Az okostelefonokkal létrejött az első olyan tartalomszolgáltatási platform, amely minden ébren töltött pillanatban rendelkezésre áll.”

♦  A sötétség másik oldala geopolitikai léptékű. Amerikában, Nyugat-Európában és Ázsiában az internetes hálózatok – különösösen a Facebook – segítségével súlyos károkat okozhatnak a gazdagok és hatalmasok a gyengéknek és a szegényeknek. (…) Az autoriter kormányzatok elnyomó politikájuk támogatására használhatják fel, ahogy történik Mianmarban, Kambodzsában, a Fülöp-szigeteken és másutt.”

♦  „A szűrők, amelyeknek köszönhetően a fogyasztók azt kapják, »ami tetszik nekik«, szétszakítják a társadalmakat és tönkreteszik az alapvető demokratikus intézmények – mindenekelőtt a szabad sajtó – legitimációját.”

♦  „A fejlett világ polgárai egyre inkább filterbuborékban élnek: digitális légvárakban, amelyekben a vélemények egyre merevebbek és egyre szélsőségesebbek lesznek.”

♦  „Az Egyesült Államokban a felnőttek egyharmada már elutasít minden új gondolatot, beleértve a bizonyítható tényeket – az ilyen embereket könnyű manipulálni.”

♦  „Útelágazáshoz érkeztünk. A veszélyt egyre többen ismerik fel, de a kényelem és a függőség parancsa annyira erős, hogy egy generációba telhet a változás, ahogy a dohányzás visszaszorításával történt. (…) A Facebookot és társait népegészségügyi veszélyként kell felfognunk – a dohányzáshoz és az alkoholhoz hasonlóan szabályozást és oktatást egyszerre alkalmazva ellene. Ideje felvenni a kesztyűt, és visszaszereznünk az életünket.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.