valasz.hu/vilag/betegseg-lett-a-videojatekfuggoseg-johet-a-torvenyi-szigor-128942

http://valasz.hu/vilag/betegseg-lett-a-videojatekfuggoseg-johet-a-torvenyi-szigor-128942

Drámai szavak Zuckerberg extanácsadójától: a Facebook népegészségügyi veszély!

/ 2018.02.16., péntek 19:00 /

Roger McNamee ott bábáskodott a Facebook, a Google és az Amazon születésénél, s négy éven át Mark Zuckerberg tanácsadója volt. A közösségi oldal egykori befektetője azok sorát gyarapítja, akik részt vettek a mindent eluraló digitális világ létrehozásában, majd miután rájöttek, mit alkottak meg, kiszálltak az iparból, és sorban vészjelzéseket adnak le a kütyükre rákattant emberiségnek.

Roger McNamee

McNamee hasonlóan gondolkodó társaival megalapította a Center for Humane Technology nevű központot, hogy a techvilágot emberközpontúbbá tegye. A legfrissebb HVG pedig Közösségi média: függők és dílerek címmel közli írását. Ebből válogattuk az alábbi idézeteket:

♦ „Az okostelefonokkal létrejött az első olyan tartalomszolgáltatási platform, amely minden ébren töltött pillanatban rendelkezésre áll.”

♦  A sötétség másik oldala geopolitikai léptékű. Amerikában, Nyugat-Európában és Ázsiában az internetes hálózatok – különösösen a Facebook – segítségével súlyos károkat okozhatnak a gazdagok és hatalmasok a gyengéknek és a szegényeknek. (…) Az autoriter kormányzatok elnyomó politikájuk támogatására használhatják fel, ahogy történik Mianmarban, Kambodzsában, a Fülöp-szigeteken és másutt.”

♦  „A szűrők, amelyeknek köszönhetően a fogyasztók azt kapják, »ami tetszik nekik«, szétszakítják a társadalmakat és tönkreteszik az alapvető demokratikus intézmények – mindenekelőtt a szabad sajtó – legitimációját.”

♦  „A fejlett világ polgárai egyre inkább filterbuborékban élnek: digitális légvárakban, amelyekben a vélemények egyre merevebbek és egyre szélsőségesebbek lesznek.”

♦  „Az Egyesült Államokban a felnőttek egyharmada már elutasít minden új gondolatot, beleértve a bizonyítható tényeket – az ilyen embereket könnyű manipulálni.”

♦  „Útelágazáshoz érkeztünk. A veszélyt egyre többen ismerik fel, de a kényelem és a függőség parancsa annyira erős, hogy egy generációba telhet a változás, ahogy a dohányzás visszaszorításával történt. (…) A Facebookot és társait népegészségügyi veszélyként kell felfognunk – a dohányzáshoz és az alkoholhoz hasonlóan szabályozást és oktatást egyszerre alkalmazva ellene. Ideje felvenni a kesztyűt, és visszaszereznünk az életünket.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.