valasz.hu/vilag/kapcsolat-az-szdsz-volt-elnoke-es-a-kulgazdasagi-allamtitkar-kozott-74759

http://valasz.hu/vilag/kapcsolat-az-szdsz-volt-elnoke-es-a-kulgazdasagi-allamtitkar-kozott-74759

Egy fontos szempont, amely elsikkadt a thaiföldi barlangdráma hírei között

/ 2018.07.21., szombat 17:00 /
Egy fontos szempont, amely elsikkadt a thaiföldi barlangdráma hírei között

Mások életét veszélyeztető hazardőr, vagy hős, aki megmentett a halál torkából egy tucat fiatalt? A digitális Heti Válasz legfrissebb számából kiderül: a thaiföldi barlangdráma Nyugaton ritka erényeket hozott felszínre, és megmutatta, hogy a helyi focicsapat edzőjére vonatkozó kérdésben a megfelelő kötőszó nem a „vagy”, hanem az „és”.

Miért nem követelték a thaiföldi barlangban rekedt, majd kiszabadított gyermekek szülei a felelőtlen kalandba bocsátkozó fociedző fejét? Bár eleinte többen a fiatalember felelősségét emlegették, ahogy hírek érkeztek arról, mennyire hősisen igyekszik menteni a fiatalok életét, a közhangulat kezdett átbillenni, sőt olyanok is akadtak, akik attól féltették a trénert, nehogy lelkiismeretfurdalása poszt-traumás rendellenességhez vezessen.

Mindebben alighanem szerepet játszik, hogy a 70 milliós ország népességének 90 százaléka a buddhizmust, annak is théraváda irányzatát követi. Márpedig a vallás alapítója szerint „haragod a tenyeredben tartott parázs, téged éget, csak önmagadat pusztítod vele.” Ebből következően a megbocsátás az egyik sarkalatos buddhista erény, mely a béketűrés fogalomrendszerében értelmezendő, és a düh, az utálat, a gyűlölet, a rosszindulat, valamint mások megbántásának kerülésével, a nehézségek, a fájdalom, szenvedés elviselésével alkot teljes egészet.

 

 

 

 

 

 

Arról, hogy az edző milyen beavatási szertartás részeként vitte a fiúkat a barlangba, milyen spirituális gyakorlatokkal tartotta életben őket, és a thaiföldiek miért mosolyognak szüntelenül, részletek a Heti Válasz legfrissebb számában. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.