valasz.hu/vilag/az-elnok-biztositotta-partneret-a-kerest-a-leheto-leggyorsabban-fogjak-megvizsgalni-36810

http://valasz.hu/vilag/az-elnok-biztositotta-partneret-a-kerest-a-leheto-leggyorsabban-fogjak-megvizsgalni-36810

Egy gyerek nem gyerek?

/ 2013.12.11., szerda 12:21 /

Véget ért az "egy gyerek politika" időszaka Kínában. Valójában a születésszabályozási rendszer teljes eltörlése felé a mostani változások csak kis lépést jelentenek, melyet a közelgő demográfiai válság tett szükségessé. Japán és Dél-Korea is hasonló problémákkal küzd, pedig itt a kormány nem korlátozza, hanem ösztönzi a gyerekvállalást. (Részletek a 50. heti lapszámban!)

Kuan-jin, a termékenység istennője minden bizonnyal örül a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága döntésének, mely szerint ezentúl azok a házastársak, akik közül legalább az egyik fél egyke volt, két gyereket is vállalhatnak. A Hszi Csin-ping államelnök-pártfőtitkár nevével fémjelzett új kínai vezetés határozatának egyértelmű nyertesei még a pelenka- és tápszergyárak, a gyerek nemét száz százalékban garantáló csodaszerek forgalmazói és a jövendőmondók. De jól jár az egész kínai gazdaság: a több gyerek rövid távon több fogyasztót, hosszú távon több munkás kezet vagy kreatív agyat jelent.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.