valasz.hu/vilag/a-vilag-egyik-legrangosabb-kitunteteseben-reszesult-a-tudos-49510/

http://valasz.hu/vilag/a-vilag-egyik-legrangosabb-kitunteteseben-reszesult-a-tudos-49510/

Újabb Orbán-könyv jelent meg: Hajrá, magyarok!

/ 2013.06.05., szerda 11:30 /
Újabb Orbán-könyv jelent meg: Hajrá, magyarok!

A politikai kiadványok piacán sikerkönyv lett Igor Janke Orbán-sztorija Lengyelországban. A lengyel szerző azt mondja: könnyebben jutott be Barack Obamához, mint a magyar miniszterelnökhöz. Exkluzív interjúnk a holnap utcára kerülő Heti Válaszban!

„Egyszerűen képtelen vagyok megérteni azokat, akik körülveszik. Az ő érdekük is volt, hogy a találkozó létrejöjjön. Ha beszélsz valakivel, a másik hatással van rád - főleg egy olyan figura, amilyen Viktor. Csak vártam, vártam, a végén már kifejezetten mérges voltam. Lassan kezdtem megérteni, miért is van Magyarországnak ilyen rossz sajtója külföldön. Ha az újságírókkal így viselkednek, ez lesz az eredmény."

A találkozó végül létrejött, Igor Janke szerint pedig a jelenlegi Európában nincs Orbánhoz fogható politikusszemélyiség. „Hála Istennek, csak egy tízmilliós ország miniszterelnöke - ha német kancellár lenne, na, akkor meg lennék ijedve. Ami Orbán politikájában lenyűgöz, éppen ez: látható, tiszta a cél, ő pedig megy afelé, bármilyen akadályon át is."

A lengyel szerző mégsem vált a magyar kormányfő kritikátlan rajongójává. „Teljesen legitim cél, hogy Orbán erős magyar vállalatokat szeretne, azt viszont nem tudom szeretni, hogy ezeket a cégeket szinte egytől egyig Viktor baráti körének kell tulajdonolnia. A magyar gazdaság erősítése szép célkitűzés, de azért itt a Fidesz-gazdaságról van szó."

Azt Janke még nem tudja, lengyelül A csatár, magyarul Hajrá, magyarok! címen megjelent könyvét kiadják-e más nyelveken is, de mint mondja, reméli. „Amit ugyanis a nyugati sajtóban Magyarországról és Orbánról olvashatunk, legtöbbször képtelenség. Korábban úgy gondoltam, hogy a lengyel vagy a magyar újságírás nyilván gyenge, no de a Nyugat! Ehhez képest legtöbbször bullshit, amit az országukról írnak. „Magyarország kikerült a túlzottdeficit-eljárásból, de... Orbán zsidókat, gyerekeket és romákat öl; megdönti a demokráciát" - nagyjából ez a szint. Itt ülök Budapesten, és nem látom, hogy dőlne."

A teljes interjút elolvashatják a Heti Válasz június 6-án megjelenő számában, vagy aznaptól digitális formában a Digitalstandon keresztül megvásárolva.  

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.