felsooktatasirangsor.hu/vilag/rohejes-modszerrel-probaltak-lejaratni-magyarorszagot-ukrajnaban-127673

http://felsooktatasirangsor.hu/vilag/rohejes-modszerrel-probaltak-lejaratni-magyarorszagot-ukrajnaban-127673

Elhallgatott tények a bevándorlásról – itt a skandináv példa

/ 2015.06.24., szerda 15:23 /
Elhallgatott tények a bevándorlásról – itt a skandináv példa

A csütörtöki Heti Válaszban vendégszerzőnk, a Berlinben élő Nagy Sándor Attila írását közöljük. Végkövetkeztetése egy kérdés: Lehet, hogy Magyarország mégsem jár téves úton, amikor az európai menekültkérdés újragondolását sürgeti?

Négy éve egy nyolcadikos norvég kislány önkezével – de nem önszántából – vetett véget az életének Trondheimben. A 200 ezres város a nyolcvanas évekig a béke szigete volt, magas életszínvonallal, szociális hálóval. A házak ablakain nem volt sötétítőfüggöny, a telkeket nem védte kerítés és kapu, a parkoló autókat nem kellett bezárni, a lakások ajtaját elég volt behúzni távozáskor. Mára a skandináv idill merőben megváltozott: Norvégiában mindennapossá vált az addig szinte ismeretlen erőszakos bűnözés. Randalírozásokról, iskolák felgyújtásáról szólnak a hírek, melyek főszereplői a legritkábban norvég nemzetiségű fiatalok. Svédország pedig az ENSZ statisztikája szerint az erőszakos nemi bűncselekmények terén – a dél-afrikai Lesotho után – a százezer lakosra számított 53,2 bejelentett esettel világviszonylatban a második helyen áll.

Részletes háttér a június 25-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.