felsooktatasirangsor.hu/vilag/die-hard-2-meg-dragabb-gorogorszag-elete-109662

http://felsooktatasirangsor.hu/vilag/die-hard-2-meg-dragabb-gorogorszag-elete-109662

Elképesztő látvány! Amerikai nagyvárost így kevesen láhattak

/ 2017.11.10., péntek 18:00 /

A Thames & Hudson kiadó gondozásában jelent meg Jeffrey Milstein amerikai fotográfus legújabb albuma, az LANY, mely hazájának két legismertebb metropoliszát, Los Angelest és New Yorkot mutatja be a magasból. A helikopterből, 90 fokos szögből fotózott városi szövetek részletgazdagon mutatnak be lakossági és kereskedelmi negyedeket, ikonikus épületeket, parkokat.

Forgalmas közlekedési csomópont Los Angelesben. Legmagasabb pontján 40 méter, 1993-ban készült el

Fotó: Jeffrey Milstein

Beverly Hills, a hírességek népszerű lakóhelye

Fotó: Jeffrey Milstein

432 Park Avenue, New York. A 425,5 méter magas épület a legmagasabb lakóépület a világon

Fotó: Jeffrey Milstein

A Times Square a világ egyik legnépszerűbb turista látványossága, évente több mint 120 millióan látogatnak ide

Fotó: Jeffrey Milstein

The Long Beach Shoreline Marina, Los Angeles. A kikötő 1983-ban épült az azt követő évben megrendezett olimpia vitorlásversenyeinek színhelyéül

Fotó: Jeffrey Milstein

A los angeles-i nemzetközi repülőtér, mely az egyik legnagyobb forgalmú a világon. Tavaly közel 81 millió utas fordult meg termináljain

Fotó: Jeffrey Milstein

Az Amerikai Természettudományos Múzeum épülete New Yorkban. Évente 5 millió látogató érkezik

Fotó: Jeffrey Milstein

Universal Studios Hollywood, a világ egyik legismertebb filmstúdiója több mint száz éve áll ezen a területen. 1964-ben nyílt vidámparkjába több mint 8 millióan látogattak el 2016-ban

Fotó: Jeffrey Milstein

A Terminal Island Los Angeles környékén. A csak kereskedelmi-ipari célokra használt sziget nagyrésze mesterséges

Fotó: Jeffrey Milstein

Az 1871-ben épült new york-i Grand Central Station a világ legtöbb, 44 peronnal rendelkező pályaudvara

Fotó: Jeffrey Milstein

Stuyvesant Town–Peter Cooper Village, New York. A második világháború után épült negyedben 89 épületben 8757 lakás van

Fotó: Jeffrey Milstein

Szabadság-szobor, New York

Fotó: Jeffrey Milstein

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.