Eltűnt maláj gép: Sms-t kaptak a hozzátartozók - Itt a vége

/ 2014.03.24., hétfő 16:55 /
Eltűnt maláj gép: Sms-t kaptak a hozzátartozók - Itt a vége

Miközben a maláj miniszterelnök bejelentést tett, hogy fordulatot hozhat a műholdfelvételek újbóli elemzése, a Malaysia Airlines sms-t küldött a hozzátartozóknak, hogy a gép eltűnt és az utasok nem élnek.

Maláj gép
Fotó: MTI

A több mint két hete eltűnt malajziai repülőgép keresésében műholdas adatok egy újabb elemzéséről adott tájékoztatást a malajziai miniszterelnök. Najib Razak kormányfő elmondta, hogy az utolsó elemzések szerint az MH370 számú gép az Indiai-óceán déli részébe csapódott.

A miniszterelnök tájékoztatása szerint a BBC látta azt a Malaysia Airlines által hétfőn küldött SMS-t a március 8-án eltűnt gép 239 utasa hozzátartozóinak: „Az MH370-es járat minden kétséget kizáróan eltűnt, és a fedélzetén utazók közül senki sem él már".

Najib Razak a bejelentést nem azokra a tárgyakra alapozta, amelyeket az elmúlt napokban, és még hétfőn is több repülőgép személyzete is látott a tengerben. A miniszterelnök a brit Inmarsat cég, valamint egy légi baleseteket vizsgáló társaság adataira hivatkozva tette a bejelentést. A miniszterelnök szerint a két cég olyan elemzést végzett, amilyet korábban soha nem használtak ilyen kutatásban. Az adatok alapján a gép utoljára az Indiai-óceán déli részén, Perthtől nyugatra volt a levegőben.

Razak hozzátette: mivel ez a hely távol van minden leszállóhelytől, ezért „mély szomorúsággal" azt kell mondani, hogy az adatok alapján az  MH370-es járat az Indiai-óceánba veszett.

A miniszterelnök a sajtótájékoztató végén kérte a média képviselőit, hogy tartsák tiszteletben az utasok és a gépen lévő személyzet hozzátartozóinak érzéseit, magánéletét.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.