Moszkva ellenzi, hogy az ET monitoring eljárást indítson Magyarország ellen

/ 2013.06.25., kedd 06:06 /

Moszkva ellenzi, hogy az Európa Tanácsban (ET) monitoring eljárást indítsanak Magyarország ellen - közölte Alekszej Puskov orosz delegációvezető Strasbourgban, az ET Parlamenti Közgyűlésének hétfőn kezdődő nyári ülésszaka kezdetén.

Alekszej Puskov - aki egyben a duma külügyi bizottsági elnöke - az úgynevezett monitoring eljárás esetleges megindítására vonatkozó javaslatról kifejtette: meg van győződve arról, hogy ez a kezdeményezés precedens jellegű egy olyan országgal szemben, amely nem követte az Európai Unió ajánlásait. „Az orosz küldöttség nem szándékozik a közgyűlés kezdeményezését támogatni" - idézte őt a Ria Novosztyi.

Szavait megerősíti az ITAR-TASZSZ állami hírügynökség is, amelynek tudósítása szerint a politikus közölte, szándékukban áll felvetni a vitában, hogy „Moszkva szerint megengedhetetlen a kettős mérce és klisék alkalmazása az európai térségben".

Az orosz parlamenti képviselőknek több kérdése lesz Martin Schulzhoz, az Európai Parlament (EP) elnökéhez, aki felszólal az ET Parlamenti Közgyűlésének nyári ülésszakán - mondta Alekszej Puskov. Kifogásolta, hogy „az EP minden évben oroszellenes döntéseket hoz, amelyek tele vannak képmutatással és kettős mércét alkalmaznak. Eközben Európában tömegesen megsértik az emberi jogokat, de ezekre az Európai Parlament egyáltalán nem reagál". Az orosz politikus részben az egynemű párok házassága elleni franciaországi tüntetésekkel szembeni, szerinte igen kemény rendőri fellépésére utalt, és úgy vélte, hogy azt az EP-nek ugyancsak meg kellene tárgyalnia.

Az orosz küldöttségvezető kijelentette, hogy a franciaországi és más nyugat-európai események miatt szükség van a ET Parlamenti Közgyűlés monitoring eljárásának korszerűsítésére, minthogy a szervezet alapvetően a kelet-európai tagállamokban végzi a kötelezettségek teljesítésének ellenőrzését, figyelmen kívül hagyva Európa nyugati részét.

Puskov a közgyűlés jogi bizottságában Szergej Magnyitszkij néhai orosz ügyvéd ügyében készülő jelentéstervezetről azt mondta, hogy az ugyanazokat a politikai kliséket tartalmazza, amelyek a nyugati álláspontot eddig is jellemezték, és orosz részről egy sor ellentmondást látnak a tervezetben.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.