valasz.hu/vilag/kinzo-kerdes-becsbol-ki-vedi-meg-a-menekulteket-a-menekultektol-125560

http://valasz.hu/vilag/kinzo-kerdes-becsbol-ki-vedi-meg-a-menekulteket-a-menekultektol-125560

Erőszakos ukránosítás: „Még a Szovjetunió sem bánt el így a kisebbségekkel”

/ 2017.09.17., vasárnap 07:01 /
Erőszakos ukránosítás: „Még a Szovjetunió sem bánt el így a kisebbségekkel”

A rendszerváltás óta nem ért olyan brutális asszimilációs kísérlet magyar kisebbséget, mint most Ukrajnában az oktatási törvénnyel. De vajon miért szúrják Kijev szemét a kárpátaljai magyarok? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, mi az oka a hivatalos ukrán politika szintjére emelt magyarellenességnek. Összeállításunkban kárpátaljai közszereplők, illetve a magyar kulturális elit Ukrajnában született (és felnőtt) képviselői is megszólalnak.

„Az ukrán állami tévécsatornák folyamatosan magyarellenes hangulatot keltenek, s azt sulykolják, mintha a kárpátaljai magyar szervezetek azon dolgoznának, hogy a terület elszakadjon Ukrajnától és visszatérjen az anyaországhoz.” (Darcsi Karolina, Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség)

„Az az érzésünk, hogy a legkeményebb sztálinizmus korszaka tért vissza egy magát demokratikusnak nevező országba.” (Orosz Ildikó, Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség)

„Az az Ukrajna, amelyik Európába menetel, megengedi magának, hogy ilyen törvényeket hozzon? Ez felfoghatatlan tragédia! Hiszen ha nyelvében él a nemzet, ez az intézkedés olyan, mintha felvágnák az ereinket.” (Trill Zsolt, Nemzeti Színház)

 

A szeptember 14-i Heti Válaszban megszólal továbbá Pál István Szalonna muzsikus, Szűcs Nelli színművész, Pákh Imre műgyűjtő, és mindent megtudhat az ukrajnai asszimilációs kísérlet hátteréről. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.  

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Elképzelhetetlenül zsírosra hízott a magyar állam

Kósa Lajos városfejlesztési szuperminisztersége egy folyamat végállomása: kiépült egy rendszer, amelyben minden településtípus beruházásaiért erős politikai szereplő felel. A választásokra optimalizált rend eredménye egyelőre a mind hatalmasabb állami vízfej. Részletek a friss Heti Válaszban.

Támad az ukrán sovinizmus – hecckampányt indítottak a magyarok ellen

Nem álltak hazánk mellé a visegrádi országok a módosított ukrán oktatás törvény elleni tiltakozásban. Közben Ukrajnában folyik a hecckampány, amely Kárpátalja elszakításának szándékával rágalmazza az ott élő magyarokat. Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.