Elkeltek Hitler festményei

/ 2010.10.01., péntek 11:22 /

Egy angol aukciósház csütörtöki árverésén összesen 105 ezer font ( több mint 33 millió forint) értékben kelt el az egykori diktátor, Adolf Hitler 16 festménye.

Az akvarelleket az Anglia nyugati részében található Ludlow városában, a Mullocks árverési ház bocsátotta licitre, átlagban 8 ezer font, vagyis 2,5 millió forint értékben, adta hírül a Független Hírügynökség.

Az elárverezett képeket az 1910-es évekbe festette a volt diktátor, és a festmények főként Hitler szülőhelye, az ausztriai Braunau városa körüli tájképek. A festmények alján az "A. Hitler" aláírás látható.

A képeket állítólag egy angol ügyvéd találta meg egy általa megvásárolt osztrák ingatlanon. A Mullocks aukciósház szakértője, Richard Westwood-Brookes szerint jelenleg 4 ezer Hitlernek tulajdonított festményről lehet tudni.

Rosta

Szőnyi Szilárd

Találkozunk 2016-ban!

Tóra, magyar!

A hamarosan rajtoló Kékszalagra hajók keresik legénységüket, a Balatonon pedig ötödannyi hajó sincs, mint a Boden-tavon. Összeállításunkban azt próbáltuk körüljárni, kinek és hogyan lehetséges belevágnia ebbe a sportba.

Így alakulhat át az Európai Unió

A múlt heti uniós csúcson kiderült, hogy nagy változások előtt áll az EU: a francia–német tandem szándékai szerint a megerősített eurózóna lesz a közösség új gravitációs központja. Aki kimarad, lemarad? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ezért akar a kormány lőtereket telepíteni az iskolákba

A lövészet iskolai oktatásának ötlete összefügg a hadsereg létszámhiányával, de valószínűleg ugyanúgy kevés valósul meg belőle, mint a lovaglásból vagy a mindennapos éneklésből. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Miért szavaz sok LMBT-személy a radikális jobboldalra?

Három európai kormányfő homoszexuális; Angliában rekordot döntött a meleg képviselők száma; szélsőjobbos alakulatok, illetve Skóciában az összes mérvadó párt élén szintén zenész áll – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.