valasz.hu/vilag/a-lathatatlan-elnok-trump-mogott-bemutatjuk-a-vilag-legbefolyasosabb-tanacsadojat-122507

http://valasz.hu/vilag/a-lathatatlan-elnok-trump-mogott-bemutatjuk-a-vilag-legbefolyasosabb-tanacsadojat-122507

Európa átalakulása egy hírben

/ 2017.10.24., kedd 18:30 /

Emlékszem még az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) 2000-es hatalomra kerülése miatti botrányra. Az akkor még 15 tagú EU 14 tagállama bojkottálta Ausztriát Jörg Haider pártjának kormányzati szereplése miatt, dörgedelmes hangú nyilatkozatok hangoztak el, amelyből ítélve az osztrák barnaingesek a kontinenst lángba borításán mesterkedtek.

Nem történt persze semmi. Az FPÖ tehetségtelen és korrupt pártnak bizonyult a hatalomban, a szövetségkötésért kiátkozott Wolfgang Schüssel néppárti kancellári is boldogan éli a nyugdíjas nyugati miniszterelnökök életét, az állandó antifasiszta láz is mérhetetlenül unalmas lett.

Mindez azért jutott eszembe, mert nemrég érkezett a hír: a minapi választáson győztes ÖVP kancellárjelöltje, Sebastian Kurz koalíciós tárgyalásokat kezdett az FPÖ vezetőjével, Heinz-Christian Strachéval.

Se felháborodás, se bojkott, se szankció: Európa túl sokat tapasztalt az elmúlt években ahhoz, hogy kedve legyen ismét előadni a nagyhalált. Talán most már marad energia azon gondolkozni, vajon miért választják Európában és Ausztriában egyre többet az FPÖ-höz hasonló rendszerellenes pártokat.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.