valasz.hu/vilag/korrupciobotranybebortonoztek-a-volt-ifjusagi-es-sportminisztert-109648

http://valasz.hu/vilag/korrupciobotranybebortonoztek-a-volt-ifjusagi-es-sportminisztert-109648

Európa átalakulása egy hírben

/ 2017.10.24., kedd 18:30 /

Emlékszem még az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) 2000-es hatalomra kerülése miatti botrányra. Az akkor még 15 tagú EU 14 tagállama bojkottálta Ausztriát Jörg Haider pártjának kormányzati szereplése miatt, dörgedelmes hangú nyilatkozatok hangoztak el, amelyből ítélve az osztrák barnaingesek a kontinenst lángba borításán mesterkedtek.

Nem történt persze semmi. Az FPÖ tehetségtelen és korrupt pártnak bizonyult a hatalomban, a szövetségkötésért kiátkozott Wolfgang Schüssel néppárti kancellári is boldogan éli a nyugdíjas nyugati miniszterelnökök életét, az állandó antifasiszta láz is mérhetetlenül unalmas lett.

Mindez azért jutott eszembe, mert nemrég érkezett a hír: a minapi választáson győztes ÖVP kancellárjelöltje, Sebastian Kurz koalíciós tárgyalásokat kezdett az FPÖ vezetőjével, Heinz-Christian Strachéval.

Se felháborodás, se bojkott, se szankció: Európa túl sokat tapasztalt az elmúlt években ahhoz, hogy kedve legyen ismét előadni a nagyhalált. Talán most már marad energia azon gondolkozni, vajon miért választják Európában és Ausztriában egyre többet az FPÖ-höz hasonló rendszerellenes pártokat.

Rosta

Zsuppán András

Találkozunk 2016-ban!

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Magyar siker és Putyin a vízben

Globálisan tragikus balesetek és környezeti katasztrófák jellemzik a hét képeit. De magyar siker is volt az elmúlt napokban.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.