valasz.hu/vilag/szigetorszag-a-kodben-mit-akarnak-meg-az-angolok-az-europai-uniotol-129164

http://valasz.hu/vilag/szigetorszag-a-kodben-mit-akarnak-meg-az-angolok-az-europai-uniotol-129164

Európa átalakulása egy hírben

/ 2017.10.24., kedd 18:30 /

Emlékszem még az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) 2000-es hatalomra kerülése miatti botrányra. Az akkor még 15 tagú EU 14 tagállama bojkottálta Ausztriát Jörg Haider pártjának kormányzati szereplése miatt, dörgedelmes hangú nyilatkozatok hangoztak el, amelyből ítélve az osztrák barnaingesek a kontinenst lángba borításán mesterkedtek.

Nem történt persze semmi. Az FPÖ tehetségtelen és korrupt pártnak bizonyult a hatalomban, a szövetségkötésért kiátkozott Wolfgang Schüssel néppárti kancellári is boldogan éli a nyugdíjas nyugati miniszterelnökök életét, az állandó antifasiszta láz is mérhetetlenül unalmas lett.

Mindez azért jutott eszembe, mert nemrég érkezett a hír: a minapi választáson győztes ÖVP kancellárjelöltje, Sebastian Kurz koalíciós tárgyalásokat kezdett az FPÖ vezetőjével, Heinz-Christian Strachéval.

Se felháborodás, se bojkott, se szankció: Európa túl sokat tapasztalt az elmúlt években ahhoz, hogy kedve legyen ismét előadni a nagyhalált. Talán most már marad energia azon gondolkozni, vajon miért választják Európában és Ausztriában egyre többet az FPÖ-höz hasonló rendszerellenes pártokat.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.