Ezt ajánlja Ukrajna a kárpátaljai magyaroknak

/ 2018.05.30., szerda 19:00 /
Ezt ajánlja Ukrajna a kárpátaljai magyaroknak

Róka fogta csuka. Ez látszik kirajzolódni az ukrán oktatási törvény körül kilenc hónapja tartó vitában. Budapest továbbra is mereven elzárkózik minden kompromisszumtól, de a kitartást egyre kevesebben értékelik. A Heti Válasz tudósítója Ukrajnában járt, és eddig nem ismert részletekről szerzett tudomást. Részletek a csütörtöki lapszámban.

Kilenc hónapja tart az a vita, ami lenullázta Magyarország és Ukrajna kapcsolatait, és mára diplomáciai állóháború alakult ki Budapest és Kijev között. Az indok, hogy Ukrajna továbbra sem tesz eleget annak a magyar követelésnek, hogy visszaállítsa a kisebbségek – így a kárpátaljai magyarság – számára az óvodától az egyetemig biztosított anyanyelvi oktatást. A nézeteltérést Magyarország kivitte a nemzetközi porondra, így ország-világ láthatja, amint ukrán és magyar politikus egymást gyalázzák.

A Heti Válasz tudósítójának például egy magas rangú ukrán külügyi illetékes nyíltan megfogalmazta azt vádat, hogy a példátlan magyar ellenállás mögött Oroszország áll, amit a magyar külügy rendre kikér magának. Az oktatási minisztériumban pedig részletesen elmagyarázták, milyen kompromisszumot készülnek ajánlani a kárpátaljai magyaroknak.

 

 

 

De vajon mit szólnak Kijev engedményéhez az érintettek? Kiderül a május 31-i Heti Válasz kijevi beszámolójából. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.