Ezt üzente II. Erzsébet országa lakosságának

/ 2014.09.20., szombat 08:40 / Hírforrás: MTI

II. Erzsébet brit királynő pénteken egységre szólította fel országának lakosságát, miután az unionista tábor győzött a Skócia függetlenségéről kiírt népszavazáson.

„Heves indulatok és ellentétes érzelmek fogják kísérni a mai napot családtagok, barátok és szomszédok között Skóciában és máshol. Ilyen az országban ápolt erős demokratikus hagyományok természete, nincs kétségem azonban afelől, hogy ezek az érzelmek egymás érzéseinek kölcsönös megértése által szelídülni fognak” - írta a nemzethez intézett üzenetében a királynő.

„Emlékeznünk kell rá, hogy a nézetek sokfélesége ellenére közös bennünk a Skócia iránti tartós szeretet, ez az egyik dolog, ami összeköt minket” - közölte II. Erzsébet, aki jelenleg a brit királyi család skóciai nyári pihenőhelyén, a balmorali birtokon tartózkodik.

A 88 éves uralkodó leszögezte: biztos benne, hogy a skótok a kölcsönös tisztelet jegyében képesek lesznek túllépni a referendum kapcsán kialakult törésvonalakon, és Skócia, valamint az ország összes részének jövőjéért fognak dolgozni.

A királynő emellett hangsúlyozta, hogy ő és a családja mindent meg fognak tenni, ami csak a hatalmukban áll, hogy segítsék és támogassák a briteket ebben a rendkívül fontos folyamatban.

A csütörtöki skóciai népszavazáson meggyőző, 10 százalékpontos - a vártnál jóval nagyobb - fölénnyel nyertek az elszakadás ellenzői, a választási részvétel rekordmagas, 84,6 százalékos volt.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.