Felkészül Orbán Viktor? – A Trump–Putyin találkozó hozadéka

/ 2018.07.15., vasárnap 15:10 /
Felkészül Orbán Viktor? – A Trump–Putyin találkozó hozadéka

Jobban támogatná-e Washington a magyar nemzetpolitikai törekvéseket, ha amerikai haditechnikát vásárolnánk?

Az amerikai és az orosz elnök július 16-án Helsinkiben találkozik. Magyarics Tamást, az ELTE amerikanisztika tanszékének professzorát, volt nagykövetet arról is kérdeztük: jobban támogatná-e Washington a magyar nemzetpolitikai törekvéseket, ha amerikai haditechnikát vásárolnánk, és miért értékelte fel a Krím annektálása Romániát? Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

„Az idősebbik Bush volt az utolsó amerikai elnök, aki reálpolitikusként közelített a nemzetközi politikához” – mondja az Amerika-szakértő, amikor a korábbi helsinki találkozókról és az amerikai külpolitikai irányváltásokról faggatjuk. „Eközben például Ukrajna kapcsán az orosz elképzelések régóta ugyanazok. Ők úgy élik meg, hogy a lengyelek a XVI., a svédek a XVIII., Napóleon a XIX. században, a németek pedig az első és második világháború idején a Nyugatról védtelen síkságon keresztül nyomultak be Oroszországba. Ezért nem engedhetnek a stratégiai mélység követelményéből” – teszi hozzá Magyarics Tamás.

 

A professzort arról is kérdezzük, miért nem emeli fel hangját a washingtoni vezetés a magyarokat Ukrajnában és Romániában érő jogsértések miatt. Vajon amerikai fegyverek vásárlásával felébreszthető-e az USA kisebbségvédelmi érzékenysége? Magyarics Tamás beszél arról is, hogy változóban van a washingtoni politika hozzáállása a magyar kormányzathoz, ez látszik a magas szintű kétoldali találkozókon. Most már az a kérdés: mikor kerül sor Trump–Orbán találkozóra?A teljes interjú a Heti Válasz legfrissebb számában olvasható. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.