„Félszemű magyar” az amerikai politika sötét hercege

/ 2017.08.21., hétfő 09:59 /
„Félszemű magyar” az amerikai politika sötét hercege

Egyik Twitter-fotóján félszemű magyarnak mutatkozik, a Get Me Roger Stone (Ide nekem Roger Stone-t) című új dokumentumfilmben pedig Hungary feliratú baseballsapkában mutatja be családját, 90 éves édesanyját, feleségét és három macskáját. De kicsoda ez a magyar gyökerekkel rendelkező jobboldali politikai tanácsadó, akit Donald Trump sikerének egyik kovácsaként emlegetnek?

Lobbista, bestseller-szerző, médiaszemélyiség; eredetinek, zseniálisnak, karizmatikusnak, gátlástalan provokátornak, a mocskos politizálás megtestesítőjének, a sötétség politikai hercegének is nevezik. Roger Stone nem akármilyen politikai tanácsadó volt Richard Nixontól Donald Trumpig. Kollégáival ellentétben nem háttérben álló szakember, hanem celeb, botrányhős, aki rajong a rivaldafényért. Vallja, hogy nincs annál rosszabb, mint ha valaki unalmas.

Nos, ő sohasem unalmas. Büszkén viseli a magára tetovált Nixont, szereti a csoportos szexet, lelkesen vesz részt a homoszexuális felvonuláson, elkötelezetten küzd a marihuána teljes legalizálásáért.

A Nixon-tetoválás

A Nixon-tetoválás

Ki meri mondani, hogy a politika piszkos üzlet. „A politizálás show business undorító embereknek” – állítja. Ő maga pedig örömét leli benne. Az eszközökben nem kell válogatni, mert csak a győzelem a fontos. Fel kell kutatni minden szennyet az ellenfélről. A dezinformációt is a nagy cél szolgálatába kell állítani – vallja.

Roger Stone olasz-magyar családban született 1952-ben Connecticut államban. A filmből kiderül, Stone kisgyerekként John F. Kennedyt támogatta Nixonnal szemben. 1960-ban végigment az iskola menzáján, és hirdetni kezdte, hogy Nixon azt akarja, hogy szombaton is legyen tanítás, amiről persze szó sem volt, de a trükk bevált, sok családot Kennedy pártjára állított.

Barry Goldwater A konzervatív lelkiismerete című műve vezette el a politikáig. 1964-ben már kampányolt Goldwaternek. Nixon elnök idején vált politikai aktivistává, dolgozott a kormányban; csodálta keménységét, hajthatatlanságát.  Mindig is hitt abban, hogy Nixont igaztalanul vádolták meg a Watergate-ügyben, amiben az ellenséges liberális sajtó nagyban közreműködött.

Stone szerepet játszott a Reagan-kampányban is. Az ő ötlete is volt, hogy a kiábrándult munkásosztályt kell megcélozni.

1988-ban célpontja idősebb George Bush ellenfele, Michael Dukakis volt. Az eredmény: Bush megnyerte a választást. 1992-ben azonban alul maradt Bill Clintonnal szemben. Roger Stone a harmadik párti jelöltet, Ross Perotot hibáztatta. Megfogadta, hogy többet ilyen nem fordul elő.

2000-ben a konzervatív, de a Reform Párt – az imént említett Ross Perot pártja – színeiben induló Pat Buchanan kicsinálásában mesterkedett: házasságon kívül született gyerekkel hozta hírbe. Ez azonban nem volt elég: belső riválist is indított ellenében. Történetesen egy pimasz New York-i üzletembert: Donald Trumpot, aki pontosan annyi ideig maradt az aspiránsok között, ameddig Buchanant tönkre tették, utána visszavonult.

Legalábbis 2016-ig, amikor a film szerint minden együtt volt: „A zsoké csak a lovára várt.” Roger Stone megtalálta Donald Trumpot, a rebellis kívülállót, aki osztotta nézeteit a globális elit valamint a kormány alkalmatlanságáról. Módszereik is hasonlók voltak: „Támadjál, támadjál, támadjál, soha se védekezzél!”

Trump támogatója

Trump támogatója

Stone mindenkit támadott, aki Trump útjába került. A vallásos Ted Cruzt házasságtöréssel vádolta, a Clintonék háborúja a nők ellen című bestseller könyvében démonizálta a Clinton házaspárt.

Stone hivatalosan csak rövid ideig tartozott Trump tanácsadói közé, de kijelentései rendszeresen visszaköszöntek Trump beszédeiben. Elmondása szerint kapcsolatban állt a WikiLeaks-es Julian Assange-al, a Clinton e-mailek nyilvánosságra hozójával. Az orosz kapcsolatokat vizsgáló FBI kihallgatja Roger Stone-t is, aki elmondta, szívesen vállalná a nyilvános tanúskodást. Az lenne csak az igazi politikai show!

 

Az ellenség neve: Soros
Bukaresttől Budapestig

Roger Stone az utóbbi időkben már alig szerepel a mainstream médiában, de rendszeres közreműködője Amerika legnépszerűbb összeesküvés-elmélet gyártó portáljának, az InfoWarsnak. Stone szerint a média megváltozott, a harcias leleplezők, a radikálisok kerültek előtérbe, míg a mainistream média peremre szorult.

Nemrégen Budapestről és Bukarestből jelentkezett Roger Stone, ahol találkozott a Soros-ellenes kormánytisztviselőkkel. Állítása szerint egységes az antiglobalista front Magyarországon és Romániában.

Stone veszélyesebbnek tartja Sorost, mint Hitlert vagy Sztálint, mert a demokratikusan megválasztott kormányokat akarja megdönteni, globális elnyomást akar megvalósítani. Azt is megemlíti, hogy a budapesti amerikai nagykövetség tele van Soros-ügynökkel. De szerinte a magyar és a román titkosszolgálat is összejátszik a CIA-val, a „háttérhatalmakat” és nem a saját kormányukat szolgálják.

 

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Mi a csoda?

Petrás Máriával, Szalóki Ágival és a Vujicsics Együttessel várja a látogatókat Budapest talán legizgalmasabb húsvéti eseménye a Várkert Bazárban.

Barokk oratórium rockos hangzással

Országos turnéra indul a tavaly áprilisban bemutatott Messiás.ma, az első állomás Pécs lesz. Händel Messiás című oratóriumát Várkonyi Mátyás gondolta újra.

Lemezbemutató Tompos Kátyával

Népdalokat, slágereket és komolyzenét is feldolgoz az InFusion Trio, amely lemezbemutató koncertet tart április 1-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Ágh István 80 éves: „Nem lettem a népi baloldal költője”

„Amit végeznem kellett, elvégeztem, / elmegyek én is, mert az idő lejárt” – írja Őszvégi képletek című szonettciklusában a 80 éves Ágh István költő, aki életkorát meghazudtoló frissességgel figyeli a világot. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Végleg megszabadítják az autóktól a Normafát!

A Hotel Olimpia most kezdődő bontásának elsődleges értelme az, hogy lehetővé válik a hegygerinc forgalommentesítése. A Normafa rehabilitációja igazi bezzeg-projekt: a mindent agyonbetonozó nagyberuházások korszakában üdítő kivétel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egri csillagok a Nemzetiben: spirituális diadal, aktuálpolitika nélkül

A legnépszerűbb magyar regényt állította színpadra a Nemzeti Színház élére újabb öt évre kinevezett Vidnyánszky Attila. Az Egri csillagok a kampányidőszak ellenére sem lett politikai hálaadás, hanem az, aminek Gárdonyi megírta: nagyszabású hősének. Március 9-én mutatták be, de az idei évadra már alig kaphatók jegyek.

Robert Fico úgy megy, mintha jönne

A szlovákiai kormányfőcsere ellenére a hatalom Robert Ficoé marad: pártjáé a legtöbb parlamenti mandátum, és addig nem távolítható el, amíg koalíciós partnerei kitartanak mellette. De tényleg Soros György akar kormányt buktatni? Részletek a friss Heti Válaszban.

Trump bukott stratégája új hősöket talált: például Orbán Viktort

Az amerikai alt-right zászlóvivője, aki nélkül Donald Trump győzelme valószínűtlen lett volna, most Európában harcol az establishment ellen. Steve Bannon itteni hősei Marine Le Pen, Luigi Di Maio és Orbán Viktor. De mennyit ér egy bukott stratéga támogatása? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.