felsooktatasirangsor.hu/vilag/die-hard-2-meg-dragabb-gorogorszag-elete-109662

http://felsooktatasirangsor.hu/vilag/die-hard-2-meg-dragabb-gorogorszag-elete-109662

„Félszemű magyar” az amerikai politika sötét hercege

/ 2017.08.21., hétfő 09:59 /
„Félszemű magyar” az amerikai politika sötét hercege

Egyik Twitter-fotóján félszemű magyarnak mutatkozik, a Get Me Roger Stone (Ide nekem Roger Stone-t) című új dokumentumfilmben pedig Hungary feliratú baseballsapkában mutatja be családját, 90 éves édesanyját, feleségét és három macskáját. De kicsoda ez a magyar gyökerekkel rendelkező jobboldali politikai tanácsadó, akit Donald Trump sikerének egyik kovácsaként emlegetnek?

Lobbista, bestseller-szerző, médiaszemélyiség; eredetinek, zseniálisnak, karizmatikusnak, gátlástalan provokátornak, a mocskos politizálás megtestesítőjének, a sötétség politikai hercegének is nevezik. Roger Stone nem akármilyen politikai tanácsadó volt Richard Nixontól Donald Trumpig. Kollégáival ellentétben nem háttérben álló szakember, hanem celeb, botrányhős, aki rajong a rivaldafényért. Vallja, hogy nincs annál rosszabb, mint ha valaki unalmas.

Nos, ő sohasem unalmas. Büszkén viseli a magára tetovált Nixont, szereti a csoportos szexet, lelkesen vesz részt a homoszexuális felvonuláson, elkötelezetten küzd a marihuána teljes legalizálásáért.

A Nixon-tetoválás

A Nixon-tetoválás

Ki meri mondani, hogy a politika piszkos üzlet. „A politizálás show business undorító embereknek” – állítja. Ő maga pedig örömét leli benne. Az eszközökben nem kell válogatni, mert csak a győzelem a fontos. Fel kell kutatni minden szennyet az ellenfélről. A dezinformációt is a nagy cél szolgálatába kell állítani – vallja.

Roger Stone olasz-magyar családban született 1952-ben Connecticut államban. A filmből kiderül, Stone kisgyerekként John F. Kennedyt támogatta Nixonnal szemben. 1960-ban végigment az iskola menzáján, és hirdetni kezdte, hogy Nixon azt akarja, hogy szombaton is legyen tanítás, amiről persze szó sem volt, de a trükk bevált, sok családot Kennedy pártjára állított.

Barry Goldwater A konzervatív lelkiismerete című műve vezette el a politikáig. 1964-ben már kampányolt Goldwaternek. Nixon elnök idején vált politikai aktivistává, dolgozott a kormányban; csodálta keménységét, hajthatatlanságát.  Mindig is hitt abban, hogy Nixont igaztalanul vádolták meg a Watergate-ügyben, amiben az ellenséges liberális sajtó nagyban közreműködött.

Stone szerepet játszott a Reagan-kampányban is. Az ő ötlete is volt, hogy a kiábrándult munkásosztályt kell megcélozni.

1988-ban célpontja idősebb George Bush ellenfele, Michael Dukakis volt. Az eredmény: Bush megnyerte a választást. 1992-ben azonban alul maradt Bill Clintonnal szemben. Roger Stone a harmadik párti jelöltet, Ross Perotot hibáztatta. Megfogadta, hogy többet ilyen nem fordul elő.

2000-ben a konzervatív, de a Reform Párt – az imént említett Ross Perot pártja – színeiben induló Pat Buchanan kicsinálásában mesterkedett: házasságon kívül született gyerekkel hozta hírbe. Ez azonban nem volt elég: belső riválist is indított ellenében. Történetesen egy pimasz New York-i üzletembert: Donald Trumpot, aki pontosan annyi ideig maradt az aspiránsok között, ameddig Buchanant tönkre tették, utána visszavonult.

Legalábbis 2016-ig, amikor a film szerint minden együtt volt: „A zsoké csak a lovára várt.” Roger Stone megtalálta Donald Trumpot, a rebellis kívülállót, aki osztotta nézeteit a globális elit valamint a kormány alkalmatlanságáról. Módszereik is hasonlók voltak: „Támadjál, támadjál, támadjál, soha se védekezzél!”

Trump támogatója

Trump támogatója

Stone mindenkit támadott, aki Trump útjába került. A vallásos Ted Cruzt házasságtöréssel vádolta, a Clintonék háborúja a nők ellen című bestseller könyvében démonizálta a Clinton házaspárt.

Stone hivatalosan csak rövid ideig tartozott Trump tanácsadói közé, de kijelentései rendszeresen visszaköszöntek Trump beszédeiben. Elmondása szerint kapcsolatban állt a WikiLeaks-es Julian Assange-al, a Clinton e-mailek nyilvánosságra hozójával. Az orosz kapcsolatokat vizsgáló FBI kihallgatja Roger Stone-t is, aki elmondta, szívesen vállalná a nyilvános tanúskodást. Az lenne csak az igazi politikai show!

 

Az ellenség neve: Soros
Bukaresttől Budapestig

Roger Stone az utóbbi időkben már alig szerepel a mainstream médiában, de rendszeres közreműködője Amerika legnépszerűbb összeesküvés-elmélet gyártó portáljának, az InfoWarsnak. Stone szerint a média megváltozott, a harcias leleplezők, a radikálisok kerültek előtérbe, míg a mainistream média peremre szorult.

Nemrégen Budapestről és Bukarestből jelentkezett Roger Stone, ahol találkozott a Soros-ellenes kormánytisztviselőkkel. Állítása szerint egységes az antiglobalista front Magyarországon és Romániában.

Stone veszélyesebbnek tartja Sorost, mint Hitlert vagy Sztálint, mert a demokratikusan megválasztott kormányokat akarja megdönteni, globális elnyomást akar megvalósítani. Azt is megemlíti, hogy a budapesti amerikai nagykövetség tele van Soros-ügynökkel. De szerinte a magyar és a román titkosszolgálat is összejátszik a CIA-val, a „háttérhatalmakat” és nem a saját kormányukat szolgálják.

 

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.