valasz.hu/vilag/az-ozil-botrany-utorezgesei-focista-a-nagyhatalmi-jatszmaban-129221

http://valasz.hu/vilag/az-ozil-botrany-utorezgesei-focista-a-nagyhatalmi-jatszmaban-129221

Fischer Iván bemószerolta Orbánt Amerikában – itt az eredeti levél

/ 2015.12.02., szerda 12:00 /
Fischer Iván bemószerolta Orbánt Amerikában – itt az eredeti levél

Az amerikai külügyminisztérium egy bírósági ítéletnek eleget téve nyilvánosságra hozta Hillary Clinton volt tárcavezető, jelenlegi demokrata párti elnökjelölt-aspiráns 2011 és 2013 közötti levelezését, amelyet a kormányzati fiók helyett egy magánszerveren keresztül bonyolított le. Aranybánya!

Az ember azzal kezdi, hogy megnyitja az amerikai külügyminisztérium adatközlő oldalát. Ezt itt. Aztán elkezd keresgélni. És megtalálja Fischer Iván levelét, melyet a karmester a Clinton család bizalmas tanácsadóján, Vernon Jordan ügyvéden keresztül juttatott el 2011-ben az akkori külügyminiszternek. Két nappal azelőtt, hogy Hillary Clinton Budapestre látogatott volna.

A levél eredetiben itt olvasható.

A tartalma pedig éppen olyan, amilyennek elképzeltük. Íme:

A sajtó már tele van azokkal a megjegyzésekkel, hogy Clinton látogatása a magyar kormány és orbáni politika jóváhagyásának fog tűnni. De neki is tisztában kell lennie azzal, hogy az Orbán-kormány épp lebontja a demokráciát Magyarországon, és az emberi jogokat, valamint a szólásszabadságot is figyelmen kívül hagyó zord rendszert épít. Kérem, figyelmeztesd Clintont a magyarországi útja előtt! Én mindig elérhető vagyok, ha segítségre vagy információra lenne szükségetek. Attól tartok, az amerikai nagykövet (Eleni Kounalakis), aki nagyon közel áll Orbánhoz, nem ad neki teljes, kiegyensúlyozott képet a veszélyekről. Ha Clinton nem jelenti ki nyilvánosan, hogy aggódik a diktatórikus tendenciák miatt, egy autokratikus rezsim támogatójaként tűnhet fel.

Ha annak idején Csurka Pista bácsi megírta volna a Magyar Fórumban, hogy a hazai liberálisok közvetlenül az amerikai kormányzatnál jelentgetik fel az aktuális magyar vezetést, mindenki kiakadt volna a szörnyű összeesküvés-elméleten. De mi van akkor, ha nagyon hasonlít egymásra az összeesküvés-elmélet és a valóság?

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.