heti-valasz.hu/vilag/durva-mondat-merkelrol-nem-birok-mar-egyutt-dolgozni-azzal-a-novel-128951

http://heti-valasz.hu/vilag/durva-mondat-merkelrol-nem-birok-mar-egyutt-dolgozni-azzal-a-novel-128951

Fogalmam nincs, mit képzelnek az osztrákok

/ 2015.12.01., kedd 18:00 /
Fogalmam nincs, mit képzelnek az osztrákok

A menekültek eredményes integrációja lehetne a hosszú távú befogadás szempontja - javasolja az osztrák külügyminiszter kedden. Sebastian Kurz néppárti külügyminiszter javaslata szerint megvizsgálnák a menekült német nyelvtudását,  beilleszkedését a munkaerőpiacon és azt, hogy miképpen viszonyul a társadalmi értékekhez. Az integráció hiánya esetén kiutasításról vagy kitoloncolásról is határozhatnak. 

A tárcavezető szerint mindez személyes ösztönző erőt jelenthetne, a menekültek tehát egyénileg is érdekeltek lennének, hogy a beilleszkedés minél sikeresebben és gyorsabban történjen meg. A néppárti politikus szerint így különösen fontos lenne a menekültek számára, hogy a nyelvi kurzusokon és az osztrák demokráciáról szóló tanfolyamokon részt vegyenek.

Na most azért az nem lesz rossz, amikor valakit azért toloncolnak haza, mert nem érte el a kívánt nyelvi szintet, de arra is kíváncsi lennék, hogyan lehet vizsgálni, hogy az illető migráns integrálódásilag megfelelően viszonyul-e a társadalmi értékekhez.

De még úgy kétszáz kérdés jut kapásból az eszembe, szóval még egy picit reszelni kéne ezen ott a szomszédban.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.