Francia lap: „De honnan jönnek ezek a zseniális magyar szurkolók?”

/ 2016.06.21., kedd 13:39 /
Francia lap: „De honnan jönnek ezek a zseniális magyar szurkolók?”

A legolvasottabb ingyenes francia lap áradozik a Magyarország–Izland mérkőzésről, és külön kiemeli a két ország drukkerei által teremtett nagyszerű hangulatot. 

Az Izland-Magyarország mérkőzés után a legolvasottabb francia országos ingyenes napilap, a 20minutes honlapja bírálta azokat, akik előre leszólták a két csapat mérkőzését. Így például az ismert francia sportújságírót, Pierre Ménès-t, aki „nulla gól nulla egy mérkőzésen” jóslással vétette észre magát.

 A 20minutes.fr szerint nagyszerű volt a mérkőzés, mert 

  • Izland esélyes a nyolcaddöntőre, ami hatalmas szó a világversenyen először szerepelt 330 ezres ország csapatától; 
  • a magyarok keményen és néha már fanatikusan támadtak, 70 százalékban ők birtokolták a labdát; 
  • az utolsó öt perc „őrület” volt, magyar góllal, izlandi ellentámadással, a tizenhatosról lőtt szabadrúgással;
  • ráadásul a szurkolás mindkét részről élmény volt.  

A tudósítás kiemeli a magyar tábort, amely megállás nélkül énekelt, tapsolt, buzdította csapatát. Az írás szerint, bár meccs előtt a drukkerek egy része stadionon belül összeakaszkodott a biztonságiakkal, a magyarok ritkán hallható hangulatot teremtettek a marseille-i Vélodrome stadionban. „De honnan jönnek ezek a zseniális magyar szurkolók?” – teszi fel végül a kérdést a cikk, amely rövid videót is közöl a meccs végén a játékosokkal közös himnuszéneklésről „Isten hozott Budapest 2-n – (a magyarok) soha nem fogják elhagyni a Vélodrome-ot” megjegyzéssel.

Az olvasói kommentárok egyetértenek a cikk-kel, az egyik megjegyzés szerzője inkább újra megnézné az Izland-Magyarország mérkőzést, mint bármelyik olasz meccset. Egy másik hozzászóló szerint óvakodni kell a magyaroktól, akik „élénk” és „ragyogó” futballt játszanak, egy harmadik pedig az orosz bírót kritizálta – és utóbbi még csak nem is magyar fórumozó volt!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.