Mit üzen Amerika a magyar kormánynak?

/ 2014.05.07., szerda 11:30 /
Mit üzen Amerika a magyar kormánynak?

Szokatlan módon nyilatkozatban adott tanácsot az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége a magyar kormánynak a Szabadság téri emlékmű ügyében. M. André Goodfriend, a követség ügyvivője interjúban magyarázza az okokat. Szerinte abban sincs semmi szokatlan, hogy Obama későn gratulált Orbán Viktornak a választási győzelemhez. Részletek a holnap újságos standokra kerülő Heti Válaszban.

Fotó: Szabó Balázs

Semmi szokatlant nem lát M. André Goodfriend, az amerikai nagykövetséget tavaly augusztus óta irányító ügyvivő abban, hogy Obama elnök későn gratulált Orbán Viktornak a győzelemhez. „A választások nemrég voltak, az eredmény csak a napokban vált hivatalossá” – érvelt az ügyvivő. Goodfriend szerint annak ellenére sem kell túlértékelni a gratuláció csúszását, hogy Obama 2010-ben még nem késlekedett. „Az emberek szeretnek mindenféléket belelátni a dolgokba. Én semmiképp sem tenném.”

Goodfriend szerint abba az április 22-én kiadott nyilatkozatukba sem kell belelátni semmit, amelyben párbeszédre szólítják fel a kormányt a Szabadság téren épülő emlékmű ügyében. „A magyar miniszterelnök bátorított erre minket, amikor azt mondta, húsvét után párbeszédet folytat majd a vitatott kérdésekről, köztük az emlékműről. Nyilatkozatunk sem mond mást, minthogy a párbeszéd rendkívül fontos egy demokráciában.”

Az interjút, amelyben a halálbüntetés brutalitásával, a pénzért osztogatott nagyköveti posztok amerikai gyakorlatával is szembesítjük az amerikai követség ügyvivőjét, a május 8-i Heti Válaszban olvashatják, amely aznaptól a Digitalstandon is elérhető.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.