valasz.hu/vilag/magyarorszag-nagy-tiszteloje-7903

http://valasz.hu/vilag/magyarorszag-nagy-tiszteloje-7903

Háború, élelmiszerhiány, spermacsempészet, menekültek és hálószobák

Válasz.hu / 2017.09.12., kedd 13:30 /

A Getty Images kihirdette az idei fotóriporteri díj legjobbjait. Közel ötszáz pályázatból választotta ki a zsűri az öt nyertest, akik különböző témájú sorozatokkal pályáztak. Paula Bronstein A háború ára című fotóesszéjében az állandó harcok sújtotta Afganisztánban élő civilek életét mutatja be.

Najiba az unokaöccsével, Shabirral egy kabuli kórházban. A kisfiú egy robbantásos merényletben sérült meg, melyben lánytestvére életét vesztette

2016. március 29.

Fotó: Paula Bronstein

 

Egy afganisztáni kórházban mellkasukon sérült férfiak vizes palackok segítségével tágítják tüdejüket

2015 márciusa

Fotó: Paula Bronstein

 

A 25 éves Sayed Malik egy afganisztáni kórházban 2015. március 26-án. A férfi mindkét lábát elveszítette egy aknamentesítésben

Fotó: Paula Bronstein

 

*

Alejandro Cegarra munkája Venezuelát mutatja be. Cagerra sorozatának az Hugo Chavez örökségével élve címet adta, s a dél-amerikai ország egyre súlyosabb gazdasági válságát mutatja be.

Egy férfi egy üres hűtőpulton ül egy állami üzletben, melyben elvileg húsárut és fagyasztott termékeket lehetne kapni.

Venezuela, 2015.

Fotó: Alejandro Cegarra

 

Nők egy csoportja tiltakozik a venezuelai parlament előtt 2013-ban

Fotó: Alejandro Cegarra

 

A rendőrség által könnygázzal elárasztott tüntetők Venezuelában, 2014-ben

Fotó: Alejandro Cegarra

*

Az európai menekültválság a témája Alessandro Penso Az egyezség fotósorozatának.

Egy szíriai férfi kritikus állapotban ér partra Leszbosz szigetén, miután kiúszott egy süllyedő csónakból. Egy órával később megérkezett egy helyi orvos, aki megmentette életét

2015. augusztus 5.

Fotó: Alessandro Penso

 

A marokkói Mohamed barátaival a megfelelő pillanatra vár, hogy egy Olaszországba tartó hajóra illegálisan felszökhessenek

Korintosz, Görögország, 2012. február 2.

Fotó: Alessandro Penso

 

Egy anya és gyermeke thermotakaróba burkolózva, miután partot értek Leszbosz szigetén

2015. október 18. 

Fotó: Alessandro Penso

*

Antonio Faccilongo Szerelmem című fotóesszéje a Gázai övezetben és Ciszjordániában egyre nagyobb méreteket öltő spermacsempészetről szól. Hosszú évekre bebörtönzött palesztinok feleségei férjük spermáját kicsempésztetik a fegyintézetből, hogy gyermekük foganhasson.

Inkubátor egy gázai kórházban

Fotó: Antonio Faccilongo

 

Amma Elian férje életfogytiglani büntetéssel vonult börtönbe 2003-ban

Tulkarem, Ciszjordánia

Fotó: Antonio Faccilongo

 

A 37 éves Basimah Nawaja rokonai társaságában. Telefonján férje, a 41 éves Issa, akit katonai tevékenységéért 22 év börtönre ítéltek. Két éves gyermekük mesterséges megtermékenyítéssel fogant

Fotó: Antonio Faccilongo

*

Barbara Peacock egyéni életeket tár fel Amerikai hálószoba sorozatában.

„Reggelente amikor felébredek csendben teszek-veszek, hogy ne ébresszem fel a feleségemet. Aztán rájövök, hogy már nincs itt velem"

Fotó: Barbara Peacock

 

„New Hempshire-ben élek, ahol az a mottó hogy »Élj szabadon, vagy halj meg«. És tényleg ennyi”

Fotó: Barbara Peacock

„Van, hogy napokig el sem hagyom a szobámat"

Fotó: Barbara Peacock

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.