Három magyar fotós fényképe is versenyben van a világ legnagyobb fotópályázatán

/ 2018.03.07., szerda 12:20 /

A Sony World Photography Awards idei versenyére közel 320 ezer felvétel érkezett, ezekből választotta ki a szakmai zsűri kategóriánként a tíz legjobbat. A professzionális verseny Sport kategóriájába Gárdi Balázs és Hartyányi Norbert sorozatai kerültek döntőbe: Gárdi az afganisztáni Buzkashi nevű küzdelemről készített látványos felvételeket, melyen a versenyzők egy állattetemért vívnak erőszakos harcot, míg Hartyányi a Budapesten megrendezett FINA vizes vb óriás-toronyugróit örökítette meg. A nyílt verseny Mozgás kategóriájában Radisics Milánnak a városligeti műjépgpálya korcsolyázóiról készült fotóját válogatták be az első tízbe. A díjazott fényképeket április 19-én jelentik be.

Hartyányi Norbert – részlet a Tánc a levegőben című sorozatból

Professzionális verseny, Sport kategória

Gárdi Balázs – részlet a Buzkashi című sorozatból

Professzionális verseny, Sport kategória

Radisics Milán – Jégpályán örvénylő emberek

Nyílt verseny, Mozgás kategória

Valentina Morrone (Olaszország) – Fekete-fehér

Nyílt verseny, Portré

Stefano Morelli (Olaszország) – Felfüggesztés (Örményország)

Professzionális verseny, Korunk kérdései

 

„Örményország fővárosától, Jerevántól húsz kilóméterre fekszik Metsamor, egy elavult atomerőmű. A reaktor megléte már hosszú ideje aggodalomra ad okot: egyrészt nem építették meg köré azt a vasbeton szerkezetet, mely egy esetleges baleset esetén meggátolhatná, hogy radioaktív anyag kerüljön a környezetbe. Másrészt egy szeizmikusan aktív területre épült az erőmű … 2017 januárjában látogattam a tízezer fős Metsamor városába (ezer ember még mindig az erőműben dolgozik). A régi szovjet lakótömbökben élő helyiek egy félelemmel és kétséggel teli bizonytalan állapotban élnek, szegénység és túlélés, élet és halál között lebegnek.”

Fredrik Lerneryd (Svédország) – Balett

Professzionális verseny, Korunk kérdései kategória

 

„A Spurgeons Akadémia tanulói minden szerdán kiviszik a székeket és padokat az osztályteremből és felsöprik a padlót. Az iskolai egyenruhát élénk színű dresszekre cserélik. Amikor tanáruk, Mike Wamaya belép a terembe, a diákok a helyükre rendeződnek, kezüket pedig a falra teszik, mintha az lenne a balettrúd. Klasszikus zene csendül fel egy kicsi, hordozható hangszóróból, és elkezdődik a foglalkozás. A balett óra része az Annos Africa and One Fine Day nevű jótékonysági szervezet kenyai nyomornegyedekben végzett tevékenységének. Nairobiban három iskolával működnek együtt. A tánc abban segíti a gyerekeket, hogy jobban ki tudják fejezni magukat, valamint növeli az életbe vetett hitüket és önbizalmukat. Néhány gyermek már heti több órán is részt vehet egy olyan táncstúdióban, mely a főváros előkelő negyedében van, s ezek a gyerekek már bentlakásos iskolában élnek. Vagyis tehetségüknek köszönhetően ki tudtak emelkedni a nyomornegyedek megpróbáltatásokkal teli világából.”

Nick Dolding (Egyesült Királyság)

Nyílt verseny, Portré

Martyn Aim (Új-Zéland) – részlet a Madjnem sötét – Harc Moszulért című sorozatból

Professzionális verseny, Hírek kategória

Li Wang (Kína) – Hegyi út

Nyílt verseny, Utazás, dícséretben részesült

Marios Kourouniotis (Görögország) – Vasiliki & Yiorgos

Nyílt verseny, Kultúra, dícséretben részesült

Mitch Dobrowner (USA) – Mammatus. Bolton, Texas

Professzionális verseny, Természet és vadvilág kategória

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.