heti-valasz.hu/vilag/10-erv-hogy-miert-toroljuk-azonnal-kozossegi-oldalunkat-128782

http://heti-valasz.hu/vilag/10-erv-hogy-miert-toroljuk-azonnal-kozossegi-oldalunkat-128782

Hatalmas csalódás Orbán csatája az EP-ben

/ 2015.05.19., kedd 19:40 /
Hatalmas csalódás Orbán csatája az EP-ben

Ez volt az a csata, ahol mindenki vesztett.

Mindenek előtt az Európai Parlament mai, Magyarországról szóló vitáját, s az azt megelőző, menekültekkel kapcsolatos részt végignézve megállapítható, hogy az Európai Unió olyan bonyolult valami, hogy még a hozzáértők számára is nehezen követhető, éppen melyik hatalmi akármi művel mit, ellenben a képviselők lelkesen elküldik egymást élő egyenesben a fenébe.

Például a menekültekkel és a közös európai hadsereggel kapcsolatos résznél a görög képviselő zökkenőmentesen kezd arról beszélni, hogy a mai vita egy rossz vicc, hiszen Ciprus felét idegen erők szállják meg, és fel kell lépni a törökök ellen, mire az ellenoldalról megkapja, hogy ő egy rossz vicc, és egyébként is tökéletesen felesleges az uniós képviselői létezése.

Fincsi, mi?

De ez csak az előjáték, aztán jövünk mi, magyarok.

Orbán uniós ellenzéke kapásból belemegy a magyar kormányfő kommunikációs csapdájába, és hevesen támadni kezdi a magyar kormányfőt, mert vissza akarja állítani a halálbüntetést. Pedig tudjuk, hogy nem úgy van az, a kérdés csak napirenden van tartva, ami szép nagy lufi, de lásd, még Európa központjában is hibátlanul működik.

És jön a bevándorlás. Az Európai Néppárt kér szót: szerintük hazánk az Unió egyik gazdasági motorja, és már ötödször téma, miközben például a baloldal miatt nem lehetett egyszer se beszélni a romániai választásokról. Megvédik az Orbán-kormányt, de e bevándorlásos nemzeti konzultáció kérdései szerintük se megfelelőek. Hasonlóan fogalmaz az uniós ellenzék is: "az nagyon jó, ha felmérik a nép szándékát valamiről, de ha félrevezető és előítéletes állításokkal teszik ezt, az elfogadhatatlan" - mondják.

Ez volna a bemelegítés, jönne a konkrét vita. De nem jön. Elképesztő a mellébeszélés pro és kontra, aki a mai vitából csak fél órát megnézett, az nagy valószínűséggel soha többé nem lesz kíváncsi Európára. Ráadásul a második kör után már mindenki azzal küzd, hogy kiegyensúlyozza saját magát meg az ellenvéleményeket is, mint ha csak az igazából nem létező közép lenne európailag elfogadható.

Aztán, hogy teljes legyen a globális csalódás, Szájer József is szót kér, és úgy tesz, mint ha nem tudná, hogy egyébként miért is kérdéses a konzultációs kérdéssor. Majd jön Orbán Viktor, aki minden korábbinál európaibb arcot mutat, s teszi ezt lélektelenül, papírról felolvasva.

Ennyit tud ma Európa az egyik legégetőbb kérdéssel szembesülve. Úgyhogy valószínűleg bajban vagyunk.

A vitáról szóló összefoglalót itt olvashatja.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.