Hideg fogadtatás

/ 2013.04.03., szerda 12:32 /

A francia baloldali kormány engedélyezné a homoszexuális párok házasodását, és lehetővé tenné akár gyerekek örökbefogadását is. Miközben az ottani jobboldal kulturális harccá fokozta az ellenállást, Németországban már konzervatív politikusok is készek lennének igent mondani az egyenjogúsításra. (Részletek a 14. heti lapszámban!)

Katolikus nagycsaládosok százezrei, ortodox zsidók és fejkendős muzulmán nők vonultak fel egymás mellett Párizsban két hete. A társaság vegyes volt, de a cél ezúttal azonos: megakadályozni a homoszexuális párok házasodását. François Hollande szocialista elnök úgy érzi, hogy ha már gazdasági téren nem tudott sikereket elérni tavalyi megválasztása óta, legalább egy könnyen teljesíthető ígéretét megvalósítja, és a házasságot megnyitja az azonos nemű párok előtt is. Franciaországban 1999 óta létezik egy, a homoszexuálisokra szabott sajátos együttélési forma, a mostani reform viszont nemcsak jelképesen valósítaná meg az egyenjogúsítást, de akár az örökbefogadást is lehetővé tenné.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.