valasz.hu/vilag/itt-a-nemet-csodafegyver-igy-kuzdenenek-a-terrorizmus-es-a-migracio-ellen-121934

http://valasz.hu/vilag/itt-a-nemet-csodafegyver-igy-kuzdenenek-a-terrorizmus-es-a-migracio-ellen-121934

Hogyan cseréljünk diktátort?

/ 2017.04.30., vasárnap 16:00 /
Hogyan cseréljünk diktátort?

Az Egyesült Államok egy repülőgép-hordozót, két rombolót, három cirkálót és több kísérő hajót is a koreai partok közelébe küldött, hogy jelezze: a „stratégiai türelem” időszaka véget ért. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

A „stratégiai türelem” kifejezést az amerikai politológia azért találta ki, mert a távol-keleti térségben jelen levő összes nagyhatalomnak érdeke a diktatúra fennmaradása. Huszonöt év alatt viszont eltűnt a „stratégiai türelem” legfontosabb eleme, amely szerint az észak-koreai propagandagépezet hadakozik ugyan a külvilággal, de az ország katonailag nem veszélyes.

Washingtoni hírek szerint a Fehér Ház közbülső megoldást dolgozott ki Phenjan megregulázására: nem döntik meg a rendszert, de katonai nyomás alá helyezik, ám úgy, hogy a két Korea külön államként létezzen tovább. A jelek szerint ez az összes nagyhatalom érdekeinek megfelelne, a katonai nyomásgyakorlás eszköze pedig az volna, hogy a térségbe vezényelt amerikai flotta levadászná az észak-koreai tesztrakétákat.

 

 

 

 

Részletek az április 27-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.