Hogyan lett Olaszország Európa legfontosabb országa?

/ 2018.05.31., csütörtök 13:00 /
Hogyan lett Olaszország Európa legfontosabb országa?

Bár hajszálon múlt, egyelőre mégsem alakulhatott meg Nyugat-Európa első vegytisztán populista kormánya. Ám ennek ára, hogy Olaszország már nem csak gazdasági és politikai, hanem alkotmányos válságba is került. A friss Heti Válasz megmutatjuk, van-e kiút a krízisből.

Meg szabad-e akadályozni a választáson nyertes többség hatalomra kerülését, ha az veszélybe sodorhatja egy ország gazdaságát? Olaszországban egy egyszerű miniszterjelölés pillanatok alatt a legfontosabb európai kérdéseket feszegető üggyé nőtte ki magát, amely mögött korunk legégetőbb dilemmái állnak: mi a demokrácia, mi a populizmus, sikeresek lehetnek-e az elit ellen lázadó erők? S számunkra nem mellékesen: hogy Magyarország szempontjából mik lehetnek az olasz események következményei?

Kinek van igaza? Az államfőnek, aki szerint neki védenie kell az olasz betétesek érdekeit, vagy a populista vezetőknek, akik szerint „mi értelme van a választásoknak, ha a végén a hitelminősítők mondják ki a döntő szót?” Meg hogy „Olaszország nem gyarmat, nem vagyunk a németek és a franciák rabszolgái.”

 

 

 

 

Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a május 31-i Heti Válaszban, mely elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.