valasz.hu/vilag/kapcsolat-az-szdsz-volt-elnoke-es-a-kulgazdasagi-allamtitkar-kozott-74759

http://valasz.hu/vilag/kapcsolat-az-szdsz-volt-elnoke-es-a-kulgazdasagi-allamtitkar-kozott-74759

Honvéd áll a litván alföldön

/ 2014.11.04., kedd 13:21 /

Mi köze az 1918-ban  függetlenné vált Litvánia első katonai főparancsnokának, Silvestras Žukauskas-nak a mi Bocskai Istvánunkhoz? Ha a műveltségi vetélkedők fődíját érő  kérdésre tudni akarja a választ, ezt a poszt Önnek szól!

A komor tekintetű litván úriember sokáig a cári hadseregben szolgált, 1918-ban viszont már a litván fegyveres erőket szervezte meg, egy évre rá pedig a randa bolsevikiek ellen harcolt. Róla nevezték el az 1991-ben újjászületett balti állam egyik legnagyobb katonai gyakorlóterét Pabrade városa mellett.

Itt kezdte meg tegnap a videójátékat idézően „Iron Sword 2014”-nek elnevezett hadgyakorlatát  kilenc NATO-tagállam. Köztük Magyarország, hazánk kontingensének gerincét a – figyelem – debreceni 5. Bocskai István Lövészdandár katonái alkotják; összesen 140 honvéd utazott ki Litvániába.

Hende Csaba honvédelmi miniszter még a szeptemberi walesi NATO-csúcstalálkozó után jelentette be, hogy Magyarország a megerősítő intézkedések keretében részt vesz a térségbeli hadgyakorlatokon. Mióta Vlagyimir Vlagyimirovics Krímet reggelizik és Kelet-Ukrajnát vacsorál, a balti államok érthetően nyugtalanok. Ezért szükséges a szövetségesi szolidaritás demonstrálása – amiképpen mi is számíthatnánk a többiekre, ha baj van.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.