Horvátországban leesett az első hó

/ 2014.10.22., szerda 16:29 / Hírforrás: MTI

Horvátországot is elérte szerdára virradóra az egész Európán végigsöprő heves vihar. A Zágrábtól északra elterülő Sljemen-hegységben leesett az első hó is - írta a Jutarnji List című horvát lap internetes oldalán.

A fővárosban a tűzoltók 150 alkalommal vonultak ki, főleg vizet szivattyúztak. Az ország más területein is hasonló a helyzet, de napközben csillapodott a rossz időjárás, további esőzésekre az ország keleti részein lehet számítani - írta a lap. 

A meteorológiai intézet egész Horvátország területére adott ki riasztásokat, egyes megyékben vörös riadót, ami rendkívüli időjárásra utal. 

Vörös riasztás van Zágrábban és környékén, továbbá Észak-Horvátországban, Szlavóniában és Baranyában, a tengermelléken és Isztriában. A meteorológiai szolgálat orkánerejű széllökésekre figyelmeztet, amelyek elérhetik az óránkénti 120 kilométeres sebességet is. Több főutat, hidat és autópályaszakaszt is lezártak a forgalom elől, vagy csak személygépkocsiknak engedélyezik a közlekedést.

A Tengermelléki-fensíki megyei Gorski kotarban havas eső és hó is esik, amelynek vastagsága eléri a 15 centimétert. A hegyesebb vidékeken ajánlott a téli felszerelés használata - teszi hozzá a lap. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.