valasz.hu/vilag/10-erv-hogy-miert-toroljuk-azonnal-kozossegi-oldalunkat-128782

http://valasz.hu/vilag/10-erv-hogy-miert-toroljuk-azonnal-kozossegi-oldalunkat-128782

Így kell jó hírét kelteni Magyarországnak

/ 2018.03.27., kedd 10:45 /

Végéhez közeledik az indulatokkal teli magyar választási kampány. Arra is felkészülhetünk, hogy a külföldi sajtó sem a legjobb fényben fogja majd feltüntetni hazánkat. Félő azonban, hogy nemcsak a politikusokra, a kampánytanácsadókra, hanem az összmagyarságra is rávetődik a kampány miatti megbélyegzés. 

Ilyen körülmények között még fontosabbnak tartotta Washingtonban az Amerikai Magyar Szövetség, hogy a szabadságszerető magyar nép igazi arculatát mutassa be. Ismertesse meg minél jobban hazánk történelmét, a magyar emberek küzdelmét, hogy ezzel is közelebb hozza a két nép barátságát.

Jó alkalom volt erre, amikor a múlt héten a Szövetség kitüntetett két amerikai törvényhozót, a marylandi republikánus Andy Harrist és az ohiói demokrata Marcy Kapturt, a Kongresszus magyar csoportjának társelnökeit a két ország kapcsolatainak erősítéséért és a közép-európai országok kisebbségi jogaiért tett erőfeszítéseikért. 

Beszédében Koszorús Ferenc, a Szövetség igazgatótanácsának elnöke felidézte Theodore Rooseveltnek a magyar parlamentben 1910-ben elmondott beszédét, amiben az amerikai elnök az egész civilizált világot Magyarország adósának nevezte.  Koszorús arra is emlékeztetett, hogy az 1848-as magyar forradalom és szabadságharc vezére, Kossuth Lajos szívesen látott vendég volt az Egyesült Államokban. Az ohiói honatyák előtt fektette le a demokrácia alapszabályát: „Mindent a népért, mindent a néppel, semmit sem nélkülük. Ez a demokrácia szabálya.” Mindez tizenegy évvel előbb történt, mint Lincoln híres 1863-as gettysburgi beszéde. A Kossuth-láz végigsöpört Amerikán. Utcákat, tereket neveztek el róla. 1990-ben az Amerikai Magyar Szövetség mellszobrot állított Kossuth Lajosnak a Kongresszus épületében.

Az 1848-as szabadságharcot alig száz évvel később egy csodálatra méltó forradalom követte 1956-ban. Ahogy Albert Camus írta, még ha a szovjet tankok el is tiporták a forradalmat, mégis a magyar nép győzött, mert többet tett a szabadságért és igazságért, mint bárki az elmúlt húsz évben. Sajnálatos, hogy erről a büszke örökségről megfeledkeznek manapság a demokráciáról szóló végeláthatatlan vitákban.

Magyarország kritikusai szerint a demokratikus átmenet nem zajlik elég gyorsan és nem az angolszász normák szerint történik.

Az ország védelmezői arra mutatnak rá, hogy Magyarországon nemzetközileg elismert választások vannak, a gazdaság 4 százalékkal növekedett, a munkanélküliség csökkent, az ország jelentős eredményeket ért el az elmúlt 28 évben.

Bár a magyar demokrácia nem hibátlan, de meg kell jegyezni, hogy a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nevű tekintélyes egyesület erősebbnek ítélte a magyar sajtószabadságot, mint például az izraelit vagy japánt. „Mindkét ország az Egyesült Államok közeli szövetségese – mutat rá Koszorús, majd így folytatja. – Bármilyen is politikai irányultságunk, véleményünk a jelenlegi politikai helyzetről Magyarországon, akármennyire vagyunk kritikusak vagy támogatók, le kell szögeznünk, hogy a szabadság és igazságérzet beleivódott a magyarok lelkébe. A magyarok nagyon jól tudják, hogy jövőjüket ők és csakis ők határozzák meg.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

A nő, akit Trump elnök megnyugtat

Közös megoldásra van szükség migrációügyben, Oroszországgal pedig világosan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában, különben hozzászokunk, és ezt a hibát egyszer már elkövettük.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.