Így segíthetünk Kárpátalján

/ 2015.03.04., szerda 08:30 /

Fotó: MTI

Szociális katasztrófa fenyeget Kárpátalján – írtuk keddi összefoglalónkban, miután több híradás is megjelent arról, hogy drámai mértékű az árak és a közüzemi díjak emelkedése a háború sújtotta Ukrajnában. A bajt tetézi, hogy – ahogy a Heti Válasz helyszíni riportjából is kiderült –, a magyar férfi lakosság egy része ideiglenesen elmenekült a katonai behívások elől.

A napokban párhuzamosan több akció is indult annak érdekében, hogy elviselhetőbb legyen a helyzet a szomszédunkban élő magyar közösségeknek. Ha tudunk és szeretnénk, több szervezeten keresztül is segíthetünk. 

Katolikus Karitász: a 1356-os adományvonalon keresztül hívásonként 500 forinttal lehet segíteni, van külön adományszámla is, annak száma és a részletek itt érthetők el.

Család és Élet civil szervezet (Ukrajna): a napokban több tucat helyen megjelent jajkiáltó levelet szerző Popovicsné Palojtay Márta szervezete. Velük ezeken az elérhetőségeken lehet felvenni a kapcsolatot.

Jezsuiták: a magyar jezsuiták bankszámlán és adományvonalon is gyűjtenek, a részletekről itt lehet olvasni.

Református Szeretetszolgálat: „Várjuk az anyagi felajánlásokat, mind online a www.jobbadni.hu oldalunkon keresztül, mind pedig átutalással a 10702019-85008898-51100005 számlaszámunkra!” – írják oldalukon.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat: a 1350-es adományvonalon 250 forinttal segíthet. Részletek itt.

Templomi gyűjtés: aki személyesen, a vasárnapi misén szeretne adni, március 15-én megteheti, mert a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése szerint aznap minden katolikus templomban a „kárpátaljai testvérek javára” gyűjtenek.

Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány: pénzadománnyal, bankszámlán keresztül várja a segítséget a ferencesek helyi missziója.

A lista persze bővíthető. Kérjük, hogy akinek értelmes javaslata van, jelezze Facebook-kommentben vagy ügyfélszolgálati üzenetben.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.