valasz.hu/vilag/szigetorszag-a-kodben-mit-akarnak-meg-az-angolok-az-europai-uniotol-129164

http://valasz.hu/vilag/szigetorszag-a-kodben-mit-akarnak-meg-az-angolok-az-europai-uniotol-129164

Ilyen jó a szlovák egészségügy? Tényleg ennyire lemaradtunk?

/ 2018.02.15., csütörtök 13:00 /
Ilyen jó a szlovák egészségügy? Tényleg ennyire lemaradtunk?

Szlovákiáé Európa 13. legjobb egészségügye, és egyben a legerősebb egész Kelet-Európában – állapította meg egy nemzetközi kutatóintézet, amely Magyarországot a 29. helyre rangsorolta. Tényleg ennyire lemaradtunk? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

„A laparoszkópot ne felejtsék el megnézni” – szól utánunk a műtő ajtajából Dobos Pál, a szlovák–ukrán–magyar hármas határnál fekvő királyhelmeci kórház gazdasági vezetője. Egy pillanatra úgy érezzük, elvesztettük az utolsó tájékozódási pontot is. A nyolcezres szlovákiai Királyhelmecnek nemcsak kórháza, de még heg nélküli sebészeti eljárások végzésére alkalmas laparoszkópja is van?

Névleg a közeli Borsod megye is tele van kórháznak nevezett intézményekkel, több közülük, például a szintén 60 ezer ember ellátásáért felelős szikszói (a 6000 lakosú településen) csak nevében az, hiszen nincs már sebészete, belgyógyászata és szülészete. Márpedig a klasszikus kórházdefiníció szerint a háromnak egyszerre kellene lennie. Egy ideig legalább egynapos sebészet működött itt, de 2014 óta a kihasználatlanságra hivatkozva azt is megszüntették, és Miskolcra vitték.

 

 

Vajon azért erős Szlovákia egészségügye, mert a 2000-res évek közepén több-biztosítós modellt vezettek be? És az a mi rossz helyezésünk oka, hogy állami kézben vannak a kórházak? Részletes háttér a február 15-i Heti Válaszban, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.