valasz.hu/vilag/az-irek-atestek-a-lo-tulfelere-abortusz-akar-a-kilencedik-honapig-128697

http://valasz.hu/vilag/az-irek-atestek-a-lo-tulfelere-abortusz-akar-a-kilencedik-honapig-128697

Ilyen még nem volt: Hunnovators konferencia San Franciscóban

/ 2015.03.10., kedd 08:40 / Hírforrás: MTI

Hogy kik a hunnovatorok? Természetesen a Hungarian innovátorok, a jövő Neumann Jánosai, Teller Edéi, Charles Simonyijai, akik köztünk vannak, csak fel kell fedezni és hatékonyan segíteni kell őket.

Ezzel a misszióval alapították  magyar származású amerikai értelmiségiek, sikeres vezetők, vállalkozók alig egy fél éve San Franciscóban azt a Neumann Társaságot, ami innovációs közösségek létrehozását, támogatását tűzte ki célul.

„Magyarország valóban sok tudóst, feltalálót adott a világnak. De hajlamosak vagyunk az örökös  visszatekintésre, a  múltra való hivatkozásra.  Mi pedig azt mondjuk, hogy ebben a felgyorsult globális világban előre kell nézni és azonnal kell cselekedni. Hisszük, hogy a transzatlanti kapcsolatok kiszélesítésével mi helyi sikeres magyarok tehetséges honfitársainkat tudjuk segíteni tanácsokkal, kapcsolatrendszer kiépítésével, annak érdekében, hogy a Szilícium-völgyi buktatók között el tudjanak igazodni. ” – mondja a Válasz.hu-nak Dr. Tilesch György alapító-elnök.

A Neumann Társaság mérföldkőhöz érkezett, amikor március 14-én a csúcstechnológia világközpontjában, San Franciscóban  tartja első konferenciáját #Hunnovators15 címmel.  

Az eseményre neves előadókat sikerült megnyerni. Beszédet mond többek között  Dr. Philip Zimbardo stanfordi pszichológus professzor, Eleni Kounalakis, az Egyesült Államok volt magyar nagykövete,  Steven R. Koltai,  Hillary Clinton volt külügyi főtanácsadója, Sunil Sabharwal az IMF kinevezés előtt álló főigazgatója, Árvai Péter a Prezi társalapitó-vezérigazgatója. Az előadásokat műhelymunka követi, melyektől számos innnovativ projektet várnak a szervezők.  

Főszponzor a Fellegi Tamás vezette The Hungarian Initiatives Foundation.

A konferenciáról a Válasz.hu helyszíni tudósításban számol be. De jó hír a magyarországi érdeklődőknek, startupoknak, hogy a Neumann Társaság honlapjáról a szintén magyar Ustream.tv jóvoltából élő közvetítésben követhetik a programot, ami magyar idő szerint szombaton délután ötkor kezdődik.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Itt a könyvhét mérlege: idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor

Több mint egy évtizedig az ünnepi könyvhét megnyitója után fél órával megjelent a Vörösmarty téren Esterházy Péter; tíz perc múlva már jöttek és nem akartak elfogyni a dedikálásra váró olvasók. Helyben vagyunk – bólogatott a közönség, ki örömmel, ki fanyalogva. Idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Azt ígérik, jobb lesz a MÁV, mint az osztrák vasút

Az osztrák vasút Budapestre közlekedő vonatánál magasabb színvonalat ígér jövőre a MÁV a felújított vasútvonalakon, saját gyártású kocsijai fedélzetén. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

„Putyin úgy fogja felhasználni a focivébét, ahogy Hitler tette az 1936-os olimpiával”

Kelet-ukrajnai háború, túlárazások, bosszúszomjas angol ultrák – néhány a 21. foci-vb-re vetülő árnyék közül. A nemzetközi politika nagyágyúi végül, a Krím annektálása ide vagy oda, nem maradnak távol a június 14-től kezdődő világbajnokságtól. Részletes háttér a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Prőhle Gergely: Lovas István halálára

„A kemény fiúk szemében nyilván a végső lúzerség, hogy most mégis leírom: megrendít Lovas halála.” Prőhle Gergely írása a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Jó-e, hogy a fociválogatottak tele vannak bevándorlókkal?

A nyugat-európai válogatottakban a lakosság átlagánál jóval több bevándorlógyökerű játékost láthatunk a most kezdődő focivébén. Ami általános megítélés szerint az integráció nagy sikere. A legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszból kiderül, valóban sikerről van-e szó?

„Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi”

A Budapesti Wagner-napok kultuszhellyé avatta a Müpát, és sokak szerint Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi. Idén a szerző legnehezebben megrendezhető operája, a Trisztán és Izolda a fesztivál új produkciója. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Rejtett nyugdíjreform: így szakadnak le az időskori ellátások a bérektől

Sosem látott tempóban maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el a nagyon idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik. Részletes háttér a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Szexuálisan frusztrált férfiakból kerülnek ki az alt-right tömeggyilkosai?

Az internet sötét bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott keménymagja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel” fórumok tömeggyilkosokat is kitermeltek már. A jelenség részletes háttere a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Jobbik-szakadás a kulisszák mögött: ezt tervezi Vona Gábor

A választások óta néhány tucatnyian távoztak a Jobbik 15 ezres tagságából, korai tehát a pártszakadás emlegetése. Lehet, hogy Vona Gábort politikai elemzőként látjuk viszont? A jobbikos belharcok háttere a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Észt elnök a Heti Válasznak: biztonságban vagyunk az oroszoktól

Közös megoldás kell migrációügyben, Oroszországgal pedig átláthatóan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak Tallinnban azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában. A teljes nagyinterjú lapunk legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – számában olvasható.

„A vulkán tetején ülünk”

„A miniszterelnök az a hadvezér, aki minden csatát megnyert, csak a háborút vesztette el” – állítja Gyurgyák János, az Osiris Könyvkiadó igazgatója. A könyvhétre új, Európa alkonya? című kötettel jelentkező történész szerint az EU csapdába került.