valasz.hu/vilag/catherine-deneuve-nem-megfelelo-velemenyt-kepviselt-vezekelnie-kell-126990

http://valasz.hu/vilag/catherine-deneuve-nem-megfelelo-velemenyt-kepviselt-vezekelnie-kell-126990

Ilyen még nem volt: Hunnovators konferencia San Franciscóban

/ 2015.03.10., kedd 08:40 / Hírforrás: MTI

Hogy kik a hunnovatorok? Természetesen a Hungarian innovátorok, a jövő Neumann Jánosai, Teller Edéi, Charles Simonyijai, akik köztünk vannak, csak fel kell fedezni és hatékonyan segíteni kell őket.

Ezzel a misszióval alapították  magyar származású amerikai értelmiségiek, sikeres vezetők, vállalkozók alig egy fél éve San Franciscóban azt a Neumann Társaságot, ami innovációs közösségek létrehozását, támogatását tűzte ki célul.

„Magyarország valóban sok tudóst, feltalálót adott a világnak. De hajlamosak vagyunk az örökös  visszatekintésre, a  múltra való hivatkozásra.  Mi pedig azt mondjuk, hogy ebben a felgyorsult globális világban előre kell nézni és azonnal kell cselekedni. Hisszük, hogy a transzatlanti kapcsolatok kiszélesítésével mi helyi sikeres magyarok tehetséges honfitársainkat tudjuk segíteni tanácsokkal, kapcsolatrendszer kiépítésével, annak érdekében, hogy a Szilícium-völgyi buktatók között el tudjanak igazodni. ” – mondja a Válasz.hu-nak Dr. Tilesch György alapító-elnök.

A Neumann Társaság mérföldkőhöz érkezett, amikor március 14-én a csúcstechnológia világközpontjában, San Franciscóban  tartja első konferenciáját #Hunnovators15 címmel.  

Az eseményre neves előadókat sikerült megnyerni. Beszédet mond többek között  Dr. Philip Zimbardo stanfordi pszichológus professzor, Eleni Kounalakis, az Egyesült Államok volt magyar nagykövete,  Steven R. Koltai,  Hillary Clinton volt külügyi főtanácsadója, Sunil Sabharwal az IMF kinevezés előtt álló főigazgatója, Árvai Péter a Prezi társalapitó-vezérigazgatója. Az előadásokat műhelymunka követi, melyektől számos innnovativ projektet várnak a szervezők.  

Főszponzor a Fellegi Tamás vezette The Hungarian Initiatives Foundation.

A konferenciáról a Válasz.hu helyszíni tudósításban számol be. De jó hír a magyarországi érdeklődőknek, startupoknak, hogy a Neumann Társaság honlapjáról a szintén magyar Ustream.tv jóvoltából élő közvetítésben követhetik a programot, ami magyar idő szerint szombaton délután ötkor kezdődik.

Rosta

Zsuppán András

Találkozunk 2016-ban!

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Magyar siker és Putyin a vízben

Globálisan tragikus balesetek és környezeti katasztrófák jellemzik a hét képeit. De magyar siker is volt az elmúlt napokban.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.