heti-valasz.hu/vilag/ismerje-meg-macront-a-mindenfele-kisebbsegek-nagy-baratjat-123730

http://heti-valasz.hu/vilag/ismerje-meg-macront-a-mindenfele-kisebbsegek-nagy-baratjat-123730

Ilyen még nem volt: Hunnovators konferencia San Franciscóban

/ 2015.03.10., kedd 08:40 / Hírforrás: MTI

Hogy kik a hunnovatorok? Természetesen a Hungarian innovátorok, a jövő Neumann Jánosai, Teller Edéi, Charles Simonyijai, akik köztünk vannak, csak fel kell fedezni és hatékonyan segíteni kell őket.

Ezzel a misszióval alapították  magyar származású amerikai értelmiségiek, sikeres vezetők, vállalkozók alig egy fél éve San Franciscóban azt a Neumann Társaságot, ami innovációs közösségek létrehozását, támogatását tűzte ki célul.

„Magyarország valóban sok tudóst, feltalálót adott a világnak. De hajlamosak vagyunk az örökös  visszatekintésre, a  múltra való hivatkozásra.  Mi pedig azt mondjuk, hogy ebben a felgyorsult globális világban előre kell nézni és azonnal kell cselekedni. Hisszük, hogy a transzatlanti kapcsolatok kiszélesítésével mi helyi sikeres magyarok tehetséges honfitársainkat tudjuk segíteni tanácsokkal, kapcsolatrendszer kiépítésével, annak érdekében, hogy a Szilícium-völgyi buktatók között el tudjanak igazodni. ” – mondja a Válasz.hu-nak Dr. Tilesch György alapító-elnök.

A Neumann Társaság mérföldkőhöz érkezett, amikor március 14-én a csúcstechnológia világközpontjában, San Franciscóban  tartja első konferenciáját #Hunnovators15 címmel.  

Az eseményre neves előadókat sikerült megnyerni. Beszédet mond többek között  Dr. Philip Zimbardo stanfordi pszichológus professzor, Eleni Kounalakis, az Egyesült Államok volt magyar nagykövete,  Steven R. Koltai,  Hillary Clinton volt külügyi főtanácsadója, Sunil Sabharwal az IMF kinevezés előtt álló főigazgatója, Árvai Péter a Prezi társalapitó-vezérigazgatója. Az előadásokat műhelymunka követi, melyektől számos innnovativ projektet várnak a szervezők.  

Főszponzor a Fellegi Tamás vezette The Hungarian Initiatives Foundation.

A konferenciáról a Válasz.hu helyszíni tudósításban számol be. De jó hír a magyarországi érdeklődőknek, startupoknak, hogy a Neumann Társaság honlapjáról a szintén magyar Ustream.tv jóvoltából élő közvetítésben követhetik a programot, ami magyar idő szerint szombaton délután ötkor kezdődik.

Rosta

Vörös Szabolcs

Találkozunk 2016-ban!

Miért fideszes a falu? – A választási adatok mögé néztünk

A kormánypárt elsősorban falun mozgósított, a községekben élők szavazataival nyerte meg a választásokat – hallhattuk az elmúlt napokban. De tényleg igaz ez? Miként húzhatták be a romák tömegeinek voksait is? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Mihez kezd a Fidesz a Budapest nevű ellenzéki szigettel?

A választás nyilvánvalóvá tette: a Fidesz messze nem olyan népszerű a fővárosban, mint az ország többi részén. Újra napirendre kerülhet az önkormányzati rendszer átalakításának kérdése, de a kormány számára tökéletes megoldás nem látszik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Vidnyánszky emeli a tétet: arab produkciókat hívott Magyarországra

Miközben Magyarország egyes vidékein már akkor is rendőrért kiáltanak, ha valaki kendőt köt a fejére, a Nemzeti Színház olyan arab előadásokat is meghívott az éppen zajló MITEM-re, amely a megértést szolgálja napjaink legégetőbb kérdésében. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Sára Sándor: Vajna előtt is volt nemzeti filmgyártás!

A társadalmi problémákat kivételes érzékenységgel ábrázoló filmjeiért vehette át a Kossuth-nagydíjat a 85 éves Sára Sándor rendező, operatőr. A nemzet művészét, a Magyar Művészeti Akadémia tagját közszolgálatiságról és Andy Vajna filmügyi tevékenységéről is kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Ellenzéki tüntetéssorozat: gyászmunkának biztosan jó

A választási vereség után szinte minden ellenzéki párt válságba került, az LMP-ben tettlegességbe torkollottak az indulatok. A múlt szombaton elkezdett ellenzéki demonstrációk gyászmunkának biztosan jók – de lesz-e belőlük kibontakozás? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.