Ilyen még nem volt: Hunnovators konferencia San Franciscóban

/ 2015.03.10., kedd 08:40 / Hírforrás: MTI

Hogy kik a hunnovatorok? Természetesen a Hungarian innovátorok, a jövő Neumann Jánosai, Teller Edéi, Charles Simonyijai, akik köztünk vannak, csak fel kell fedezni és hatékonyan segíteni kell őket.

Ezzel a misszióval alapították  magyar származású amerikai értelmiségiek, sikeres vezetők, vállalkozók alig egy fél éve San Franciscóban azt a Neumann Társaságot, ami innovációs közösségek létrehozását, támogatását tűzte ki célul.

„Magyarország valóban sok tudóst, feltalálót adott a világnak. De hajlamosak vagyunk az örökös  visszatekintésre, a  múltra való hivatkozásra.  Mi pedig azt mondjuk, hogy ebben a felgyorsult globális világban előre kell nézni és azonnal kell cselekedni. Hisszük, hogy a transzatlanti kapcsolatok kiszélesítésével mi helyi sikeres magyarok tehetséges honfitársainkat tudjuk segíteni tanácsokkal, kapcsolatrendszer kiépítésével, annak érdekében, hogy a Szilícium-völgyi buktatók között el tudjanak igazodni. ” – mondja a Válasz.hu-nak Dr. Tilesch György alapító-elnök.

A Neumann Társaság mérföldkőhöz érkezett, amikor március 14-én a csúcstechnológia világközpontjában, San Franciscóban  tartja első konferenciáját #Hunnovators15 címmel.  

Az eseményre neves előadókat sikerült megnyerni. Beszédet mond többek között  Dr. Philip Zimbardo stanfordi pszichológus professzor, Eleni Kounalakis, az Egyesült Államok volt magyar nagykövete,  Steven R. Koltai,  Hillary Clinton volt külügyi főtanácsadója, Sunil Sabharwal az IMF kinevezés előtt álló főigazgatója, Árvai Péter a Prezi társalapitó-vezérigazgatója. Az előadásokat műhelymunka követi, melyektől számos innnovativ projektet várnak a szervezők.  

Főszponzor a Fellegi Tamás vezette The Hungarian Initiatives Foundation.

A konferenciáról a Válasz.hu helyszíni tudósításban számol be. De jó hír a magyarországi érdeklődőknek, startupoknak, hogy a Neumann Társaság honlapjáról a szintén magyar Ustream.tv jóvoltából élő közvetítésben követhetik a programot, ami magyar idő szerint szombaton délután ötkor kezdődik.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.