valasz.hu/vilag/szigetorszag-a-kodben-mit-akarnak-meg-az-angolok-az-europai-uniotol-129164

http://valasz.hu/vilag/szigetorszag-a-kodben-mit-akarnak-meg-az-angolok-az-europai-uniotol-129164

Íme egy orbáni üzenet, ami az oroszoknak is tetszett

/ 2017.09.25., hétfő 13:35 /
Íme egy orbáni üzenet, ami az oroszoknak is tetszett

Orbán Viktor levélben gratulált Angela Merkelnek, a CDU és Horst Seehofernek, a CSU elnökének a vasárnapi választási győzelemhez. A Vietnamban tartózkodó kormányfő szerint a mostani eredmény is világosan jelzi: az európai polgárok a konzervatív alapokon nyugvó, biztonságot és gazdasági stabilitást garantáló politika mellett teszik le voksukat. „Bízom benne, hogy ezen közös értékek mentén működhetünk együtt a magyar-német kapcsolatok továbbfejlesztése és a kontinensünk előtt álló kihívások megoldása érdekében” – írta a miniszterelnök.

A Horst Seehofer bajor miniszterelnöknek küldött gratulációjában Orbán Viktor háláját fejezte ki az elmúlt évek kiváló együttműködéséért, jelezve, hogy nagy várakozással tekint az előttük álló közös munkára, amellyel tovább erősíthetik a német-magyar és bajor-magyar kapcsolatokat.

A protokollsorok előtt a miniszterelnöknek tegnap volt egy sokkal emlékezetesebb reakciója, Facebook-oldalára csak annyit írt: „Budapest gratulál”. Hogy kinek és miért, az nem derült ki.

Ebben látott fantáziát a TASZSZ orosz állami hírügynökség, amely külön cikket szentelt a bejegyzésnek, kiemelve, hogy „a közösségi média felhasználói most azt kérdezik, kinek gratulált Budapest”. „Egyelőre nem tudni, kinek: vajon a CDU/CSU-nak vagy a jobboldali-populista AfD-nek” – lamentál a TASZSZ, amely azt is megemlíti, hogy Orbán Viktor korábban imára szólított Merkel negyedik kormányzati ciklusáért.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.