valasz.hu/vilag/kinos-elszolas-elfelejtette-levenni-a-mikrofont-a-baloldali-politikus-29237

http://valasz.hu/vilag/kinos-elszolas-elfelejtette-levenni-a-mikrofont-a-baloldali-politikus-29237

Innen támadják az amerikaiak Szíriát

Válasz.hu / 2018.05.14., hétfő 11:35 /
Innen támadják az amerikaiak Szíriát

Egy év gyakorlatozás után ismét háborúba küldték az amerikai haditengerészet Magányos Harcosnak becézett repülőgép-hordozóját.

A USS Harry S. Truman az egyik legmodernebb nukleáris repülőgép-hordozó. A világ egyik legnagyobb, 333 méter hosszú hadihajója majdnem olyan hosszú, mint amilyen magas az Empire State Building. Áprilisban a virginiai Norfolkbók hajózott ki, hogy az Iszlám Állam elleni harcokban nyújtson segítséget a már a térségben szolgáló csapatoknak. Ennek apropóján járt John Hadoulis, a Francia AFP hírügynökség tudósítója a Truman fedélzetén.

A Truman repülőgép-hordozó jelenleg a Földközi-tenger keleti medencéjében teljesít szolgálatot, a róla felszálló harci gépek több száz kilométerre, Szíriában folytatnak háborút.

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

„Öröm nézni, hogy egy év gyakorlatozás végre akcióban ölt testet” – jegyzi meg Gene Black ellentengernagy, a hajó parancsnoka, miközben katonái halálos csapásokra készülnek.

Az óramű pontossággal működő technikai személyzet segítségével nappal 40, éjjel 60 másodpercenként szállhat fel két gép a hajóról.

Egy F18-as Hornet vár felszállásra

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

A fedélzet alatt egy kisvárosnyi, 5500 fős alakulat dolgozik, közülük sokaknak ez az első külföldi küldetése. 

„Szegény családból származom, látni akartam a világot… embereket megismerni, ingyenes oktatásban részt venni” - ismeri el a clevelandi háromgyermekes, 25 éves anyuka, Caitlin Schumacher, az ejtőernyős kiszolgáló egységek katonája, hogy miért is jelentkezett a hadseregbe.

A technikai személyzet egyik tagja a fedélzeten.

Háttérben a pirost viselő katonák a rakétákat ellenőrzik.

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

A harci stressz levezetésére különböző szórakozási lehetőségek állnak a tengerészek rendelkezéseére: karaoke esteket rendeznek, fitnessz órát tartanak, legóznak, hetente pedig műsort készítenek Truman Show néven, melyben gyakorlatilag a friss híreket fűszerezik paródiával.

A katonák gyomrára is odafigyel a hadsereg, az anyahajón 17 ezer, változatos ételt szolgálnak fel naponta, a szülinaposokat pedig különleges menüvel kényeztetik az adott hónapban.

Konyhai dolgozók a Trumanon

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

John Hadoulis újságíró drónokkal és szíriai civil áldozatokkal kapcsolatos kérdéseire azonban a tengerészek nem adhattak választ, a hajó sajtósa válaszolt helyettük röviden: „Azt hiszem, öö, ez nem az ő szakterületük."

Egy tengerész edz a hajón

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

Felszállás éjjel

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

Felszállás nappal

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.