valasz.hu/vilag/rangon-alul-hazasodnak-igy-foglalta-el-a-palotakat-a-kozeposztaly-128631

http://valasz.hu/vilag/rangon-alul-hazasodnak-igy-foglalta-el-a-palotakat-a-kozeposztaly-128631

Innen támadják az amerikaiak Szíriát

Válasz.hu / 2018.05.14., hétfő 11:35 /
Innen támadják az amerikaiak Szíriát

Egy év gyakorlatozás után ismét háborúba küldték az amerikai haditengerészet Magányos Harcosnak becézett repülőgép-hordozóját.

A USS Harry S. Truman az egyik legmodernebb nukleáris repülőgép-hordozó. A világ egyik legnagyobb, 333 méter hosszú hadihajója majdnem olyan hosszú, mint amilyen magas az Empire State Building. Áprilisban a virginiai Norfolkbók hajózott ki, hogy az Iszlám Állam elleni harcokban nyújtson segítséget a már a térségben szolgáló csapatoknak. Ennek apropóján járt John Hadoulis, a Francia AFP hírügynökség tudósítója a Truman fedélzetén.

A Truman repülőgép-hordozó jelenleg a Földközi-tenger keleti medencéjében teljesít szolgálatot, a róla felszálló harci gépek több száz kilométerre, Szíriában folytatnak háborút.

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

„Öröm nézni, hogy egy év gyakorlatozás végre akcióban ölt testet” – jegyzi meg Gene Black ellentengernagy, a hajó parancsnoka, miközben katonái halálos csapásokra készülnek.

Az óramű pontossággal működő technikai személyzet segítségével nappal 40, éjjel 60 másodpercenként szállhat fel két gép a hajóról.

Egy F18-as Hornet vár felszállásra

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

A fedélzet alatt egy kisvárosnyi, 5500 fős alakulat dolgozik, közülük sokaknak ez az első külföldi küldetése. 

„Szegény családból származom, látni akartam a világot… embereket megismerni, ingyenes oktatásban részt venni” - ismeri el a clevelandi háromgyermekes, 25 éves anyuka, Caitlin Schumacher, az ejtőernyős kiszolgáló egységek katonája, hogy miért is jelentkezett a hadseregbe.

A technikai személyzet egyik tagja a fedélzeten.

Háttérben a pirost viselő katonák a rakétákat ellenőrzik.

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

A harci stressz levezetésére különböző szórakozási lehetőségek állnak a tengerészek rendelkezéseére: karaoke esteket rendeznek, fitnessz órát tartanak, legóznak, hetente pedig műsort készítenek Truman Show néven, melyben gyakorlatilag a friss híreket fűszerezik paródiával.

A katonák gyomrára is odafigyel a hadsereg, az anyahajón 17 ezer, változatos ételt szolgálnak fel naponta, a szülinaposokat pedig különleges menüvel kényeztetik az adott hónapban.

Konyhai dolgozók a Trumanon

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

John Hadoulis újságíró drónokkal és szíriai civil áldozatokkal kapcsolatos kérdéseire azonban a tengerészek nem adhattak választ, a hajó sajtósa válaszolt helyettük röviden: „Azt hiszem, öö, ez nem az ő szakterületük."

Egy tengerész edz a hajón

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

Felszállás éjjel

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

Felszállás nappal

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

 

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.