new.valasz.hu/vilag/a-terrorizmus-az-eselytelenek-bosszuja-valasz-gyurcsanynak-es-a-magyar-narancsnak-116316

http://new.valasz.hu/vilag/a-terrorizmus-az-eselytelenek-bosszuja-valasz-gyurcsanynak-es-a-magyar-narancsnak-116316

Itt a közel-keleti katasztrófa eddigi veszteséglistája

/ 2015.06.04., csütörtök 11:08 /
Itt a közel-keleti katasztrófa eddigi veszteséglistája

Dermedten figyeli a világ, hogy elpusztítják-e az iszlamisták Palmürát, a világhírű szíriai romvárost, miután Irak világörökségi helyszíneit már szétdúlták. A második világháború óta nem érte ilyen súlyos veszteség az emberiség közös kulturális örökségét. A friss Heti Válasz számba vette a közel-keleti katasztrófa eddigi veszteséglistáját.

„Mentsük meg Palmürát, vagy a mániákusok az egész civilizációt elpusztítják”, így győzködte Boris Johnson, London konzervatív polgármestere „egy befolyásos politikus barátját” május közepén, amikor az Iszlám Állam katonai eljutottak a Közel-Kelet legnagyszerűbb romvárosának kapujába. A barát megértően hallgatta, aztán szelíden – mint ahogy a rossz hírt közlik a családtagokkal – értésére adta, hogy semmi nem fog történni.

Miért pont Palmüra sorsa aggasztja ennyire a világot? A Közel-Keleten az elmúlt néhány évben felbecsülhetetlen értékek sokasága semmisült meg. Az asszír civilizáció szinte összes jelentősebb régészeti lelőhelyét feldúlták, és a Termékeny Félhold ősi kultúráinak – az emberiség bölcsőjének – más emblematikus emlékei is tönkrementek.

Miért csinálják? És mit tehet a nyugat? Katonai beavatkozás nélkül a terepen gyakorlatilag semmit, mert a helyszínek megközelíthetetlenek, de egyet mégis: dokumentál. A propagandavideók felvételeit képkockáról képkockára végigelemezve rengeteg adat összegyűjthető, és a digitális régészet eszközeivel az elpusztult tárgyak is virtuálisan rekonstruálhatók.

Részletes háttér a június 4-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.