valasz.hu/vilag/kinzo-kerdes-becsbol-ki-vedi-meg-a-menekulteket-a-menekultektol-125560

http://valasz.hu/vilag/kinzo-kerdes-becsbol-ki-vedi-meg-a-menekulteket-a-menekultektol-125560

Itt a legújabb: a burmai népirtás mögött is Soros György áll

/ 2017.09.14., csütörtök 17:00 /

„A spekuláns régóta jelen van a diktatúrából demokráciába – igaz, eléggé nyögvenyelősen – átzsilipelő ázsiai országban.”

Most, hogy a Fidesz új nemzeti konzultációja a hírek szerint a hazánk ellen irányuló „Soros-terv”-ről fog szólni, Amerikában pedig aláírásgyűjtés indult, hogy a milliárdost terrorizmus vádjával állítsák bíróság elé, a világon sokaknak kapóra jön a mianmari (más néven: burmai) népirtás. Már amennyiben a helyi muszlim kisebbség lemészárlása és elűzése mögött szintén Soros György áll – ahogy számos, elsősorban orosz forrásoknál és a nemzetközi összeesküvésekre mindig vevő orgánumokban olvassuk.

Szemelj ki egy gazdaságilag, geopolitikailag vagy más szempontból fontos országot, az emberi jogok védelmének leple alatt gyengítsd meg a törvényesen megválasztott kormányt (még jobb, ha diktatúráról van szó), gerjessz vagy élezd ki a már meglévő etnikai, társadalmi feszültséget, teremts káoszt, majd a zűrzavarban ültesd bábjaidat az ország élére, és így érvényesítsd politikai, gazdasági, társadalmi érdekeidet. Így néz ki az a forgatókönyv, amelynek alapján egyes bírálói szerint Soros a világ számos államában átveszi a hatalmat. És, mint mondják, a mianmari feszültség szításának az általános gazdasági befolyás kiterjesztésén túl van egy nagyon is konkrét célja: megszerezni az ország észak-nyugati részén fekvő hatalmas földgázmezőt.

A fenti elmélet terjesztőinek kezére játszik, hogy a spekuláns régóta jelen van a diktatúrából demokráciába – igaz, eléggé nyögvenyelősen – átzsilipelő ázsiai országban. Ottani politikai, gazdasági tevékenységét rendre a leghosszabb távú, igen jövedelmező befektetéseként emlegeti, és nem lehetnek kétségeink afelől, hogy az emberbaráti szempontok mellett jelentős üzleti érdekek is vezérlik.

A jelek szerint azonban mintha Soros a kelleténél kevésbé örülne a mianmari feszültségeknek, sőt már két éve arra figyelmeztetett: az etnikai és vallási konfliktusok rosszat tesznek az üzletnek, és a buddhista többségű ország kormányának hitelessége nagyrészt a muszlim kisebbség (rohingyák) jogainak védelmén múlik. Ugyancsak 2015-ben videóüzenetben állt ki a mianmari muszlimok mellett, sőt módszeres üldözésüket a náci népirtáshoz hasonlította, és a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány helyi irodája azóta is minden alkalmat megragad, hogy elítélje a vegzálásukat. 

További zavarba ejtő tényező, hogy Mianmarra nem húzható rá a legutóbb Macedónia kapcsán emlegetett forgatókönyv, miszerint Soros az ellenzék finanszírozásával, utcai tiltakozások gerjesztésével próbálja átvenni a hatalmat. Merthogy itt a milliárdos történetesen Aung Szan Szú Kjí első államtanácsos-külügyminiszterrel, az ázsiai ország de facto vezetőjével ápol szoros kapcsolatot. Vagyis nemhogy nem kell azon mesterkednie, hogy utat találjon a hatalom felé, de a béke Nobel-díjas politikus kormányának egyik legfőbb partnereként van jelen az országban.

Ezzel együtt persze Soros György bőven megéri a pénzét, és ami például a migráció bátorítását illeti, nagyon is rászolgál a bírálatokra. Van tehát vaj bőven a fején ahhoz, hogy felelősségének megállapításához ne kelljen további, kétes eredetű tejtermékeket rázúdítani.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Elképzelhetetlenül zsírosra hízott a magyar állam

Kósa Lajos városfejlesztési szuperminisztersége egy folyamat végállomása: kiépült egy rendszer, amelyben minden településtípus beruházásaiért erős politikai szereplő felel. A választásokra optimalizált rend eredménye egyelőre a mind hatalmasabb állami vízfej. Részletek a friss Heti Válaszban.

Támad az ukrán sovinizmus – hecckampányt indítottak a magyarok ellen

Nem álltak hazánk mellé a visegrádi országok a módosított ukrán oktatás törvény elleni tiltakozásban. Közben Ukrajnában folyik a hecckampány, amely Kárpátalja elszakításának szándékával rágalmazza az ott élő magyarokat. Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.