valasz.hu/vilag/putyin-ugy-fogja-felhasznalni-a-focivebet-ahogy-hitler-tette-az-1936-os-olimpiaval-128919

http://valasz.hu/vilag/putyin-ugy-fogja-felhasznalni-a-focivebet-ahogy-hitler-tette-az-1936-os-olimpiaval-128919

Itt a legújabb: a burmai népirtás mögött is Soros György áll

/ 2017.09.14., csütörtök 17:00 /

„A spekuláns régóta jelen van a diktatúrából demokráciába – igaz, eléggé nyögvenyelősen – átzsilipelő ázsiai országban.”

Most, hogy a Fidesz új nemzeti konzultációja a hírek szerint a hazánk ellen irányuló „Soros-terv”-ről fog szólni, Amerikában pedig aláírásgyűjtés indult, hogy a milliárdost terrorizmus vádjával állítsák bíróság elé, a világon sokaknak kapóra jön a mianmari (más néven: burmai) népirtás. Már amennyiben a helyi muszlim kisebbség lemészárlása és elűzése mögött szintén Soros György áll – ahogy számos, elsősorban orosz forrásoknál és a nemzetközi összeesküvésekre mindig vevő orgánumokban olvassuk.

Szemelj ki egy gazdaságilag, geopolitikailag vagy más szempontból fontos országot, az emberi jogok védelmének leple alatt gyengítsd meg a törvényesen megválasztott kormányt (még jobb, ha diktatúráról van szó), gerjessz vagy élezd ki a már meglévő etnikai, társadalmi feszültséget, teremts káoszt, majd a zűrzavarban ültesd bábjaidat az ország élére, és így érvényesítsd politikai, gazdasági, társadalmi érdekeidet. Így néz ki az a forgatókönyv, amelynek alapján egyes bírálói szerint Soros a világ számos államában átveszi a hatalmat. És, mint mondják, a mianmari feszültség szításának az általános gazdasági befolyás kiterjesztésén túl van egy nagyon is konkrét célja: megszerezni az ország észak-nyugati részén fekvő hatalmas földgázmezőt.

A fenti elmélet terjesztőinek kezére játszik, hogy a spekuláns régóta jelen van a diktatúrából demokráciába – igaz, eléggé nyögvenyelősen – átzsilipelő ázsiai országban. Ottani politikai, gazdasági tevékenységét rendre a leghosszabb távú, igen jövedelmező befektetéseként emlegeti, és nem lehetnek kétségeink afelől, hogy az emberbaráti szempontok mellett jelentős üzleti érdekek is vezérlik.

A jelek szerint azonban mintha Soros a kelleténél kevésbé örülne a mianmari feszültségeknek, sőt már két éve arra figyelmeztetett: az etnikai és vallási konfliktusok rosszat tesznek az üzletnek, és a buddhista többségű ország kormányának hitelessége nagyrészt a muszlim kisebbség (rohingyák) jogainak védelmén múlik. Ugyancsak 2015-ben videóüzenetben állt ki a mianmari muszlimok mellett, sőt módszeres üldözésüket a náci népirtáshoz hasonlította, és a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány helyi irodája azóta is minden alkalmat megragad, hogy elítélje a vegzálásukat. 

További zavarba ejtő tényező, hogy Mianmarra nem húzható rá a legutóbb Macedónia kapcsán emlegetett forgatókönyv, miszerint Soros az ellenzék finanszírozásával, utcai tiltakozások gerjesztésével próbálja átvenni a hatalmat. Merthogy itt a milliárdos történetesen Aung Szan Szú Kjí első államtanácsos-külügyminiszterrel, az ázsiai ország de facto vezetőjével ápol szoros kapcsolatot. Vagyis nemhogy nem kell azon mesterkednie, hogy utat találjon a hatalom felé, de a béke Nobel-díjas politikus kormányának egyik legfőbb partnereként van jelen az országban.

Ezzel együtt persze Soros György bőven megéri a pénzét, és ami például a migráció bátorítását illeti, nagyon is rászolgál a bírálatokra. Van tehát vaj bőven a fején ahhoz, hogy felelősségének megállapításához ne kelljen további, kétes eredetű tejtermékeket rázúdítani.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Itt a könyvhét mérlege: idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor

Több mint egy évtizedig az ünnepi könyvhét megnyitója után fél órával megjelent a Vörösmarty téren Esterházy Péter; tíz perc múlva már jöttek és nem akartak elfogyni a dedikálásra váró olvasók. Helyben vagyunk – bólogatott a közönség, ki örömmel, ki fanyalogva. Idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Azt ígérik, jobb lesz a MÁV, mint az osztrák vasút

Az osztrák vasút Budapestre közlekedő vonatánál magasabb színvonalat ígér jövőre a MÁV a felújított vasútvonalakon, saját gyártású kocsijai fedélzetén. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

„Putyin úgy fogja felhasználni a focivébét, ahogy Hitler tette az 1936-os olimpiával”

Kelet-ukrajnai háború, túlárazások, bosszúszomjas angol ultrák – néhány a 21. foci-vb-re vetülő árnyék közül. A nemzetközi politika nagyágyúi végül, a Krím annektálása ide vagy oda, nem maradnak távol a június 14-től kezdődő világbajnokságtól. Részletes háttér a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Prőhle Gergely: Lovas István halálára

„A kemény fiúk szemében nyilván a végső lúzerség, hogy most mégis leírom: megrendít Lovas halála.” Prőhle Gergely írása a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Jó-e, hogy a fociválogatottak tele vannak bevándorlókkal?

A nyugat-európai válogatottakban a lakosság átlagánál jóval több bevándorlógyökerű játékost láthatunk a most kezdődő focivébén. Ami általános megítélés szerint az integráció nagy sikere. A legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszból kiderül, valóban sikerről van-e szó?

„Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi”

A Budapesti Wagner-napok kultuszhellyé avatta a Müpát, és sokak szerint Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi. Idén a szerző legnehezebben megrendezhető operája, a Trisztán és Izolda a fesztivál új produkciója. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Rejtett nyugdíjreform: így szakadnak le az időskori ellátások a bérektől

Sosem látott tempóban maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el a nagyon idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik. Részletes háttér a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Szexuálisan frusztrált férfiakból kerülnek ki az alt-right tömeggyilkosai?

Az internet sötét bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott keménymagja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel” fórumok tömeggyilkosokat is kitermeltek már. A jelenség részletes háttere a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Jobbik-szakadás a kulisszák mögött: ezt tervezi Vona Gábor

A választások óta néhány tucatnyian távoztak a Jobbik 15 ezres tagságából, korai tehát a pártszakadás emlegetése. Lehet, hogy Vona Gábort politikai elemzőként látjuk viszont? A jobbikos belharcok háttere a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Észt elnök a Heti Válasznak: biztonságban vagyunk az oroszoktól

Közös megoldás kell migrációügyben, Oroszországgal pedig átláthatóan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak Tallinnban azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában. A teljes nagyinterjú lapunk legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – számában olvasható.

„A vulkán tetején ülünk”

„A miniszterelnök az a hadvezér, aki minden csatát megnyert, csak a háborút vesztette el” – állítja Gyurgyák János, az Osiris Könyvkiadó igazgatója. A könyvhétre új, Európa alkonya? című kötettel jelentkező történész szerint az EU csapdába került.