valasz.hu/vilag/felszolitas-a-cambridge-i-egyetemrol-ki-a-feher-gyarmatositokkal-londonbol-124911

http://valasz.hu/vilag/felszolitas-a-cambridge-i-egyetemrol-ki-a-feher-gyarmatositokkal-londonbol-124911

Itt a legújabb: a burmai népirtás mögött is Soros György áll

/ 2017.09.14., csütörtök 17:00 /

„A spekuláns régóta jelen van a diktatúrából demokráciába – igaz, eléggé nyögvenyelősen – átzsilipelő ázsiai országban.”

Most, hogy a Fidesz új nemzeti konzultációja a hírek szerint a hazánk ellen irányuló „Soros-terv”-ről fog szólni, Amerikában pedig aláírásgyűjtés indult, hogy a milliárdost terrorizmus vádjával állítsák bíróság elé, a világon sokaknak kapóra jön a mianmari (más néven: burmai) népirtás. Már amennyiben a helyi muszlim kisebbség lemészárlása és elűzése mögött szintén Soros György áll – ahogy számos, elsősorban orosz forrásoknál és a nemzetközi összeesküvésekre mindig vevő orgánumokban olvassuk.

Szemelj ki egy gazdaságilag, geopolitikailag vagy más szempontból fontos országot, az emberi jogok védelmének leple alatt gyengítsd meg a törvényesen megválasztott kormányt (még jobb, ha diktatúráról van szó), gerjessz vagy élezd ki a már meglévő etnikai, társadalmi feszültséget, teremts káoszt, majd a zűrzavarban ültesd bábjaidat az ország élére, és így érvényesítsd politikai, gazdasági, társadalmi érdekeidet. Így néz ki az a forgatókönyv, amelynek alapján egyes bírálói szerint Soros a világ számos államában átveszi a hatalmat. És, mint mondják, a mianmari feszültség szításának az általános gazdasági befolyás kiterjesztésén túl van egy nagyon is konkrét célja: megszerezni az ország észak-nyugati részén fekvő hatalmas földgázmezőt.

A fenti elmélet terjesztőinek kezére játszik, hogy a spekuláns régóta jelen van a diktatúrából demokráciába – igaz, eléggé nyögvenyelősen – átzsilipelő ázsiai országban. Ottani politikai, gazdasági tevékenységét rendre a leghosszabb távú, igen jövedelmező befektetéseként emlegeti, és nem lehetnek kétségeink afelől, hogy az emberbaráti szempontok mellett jelentős üzleti érdekek is vezérlik.

A jelek szerint azonban mintha Soros a kelleténél kevésbé örülne a mianmari feszültségeknek, sőt már két éve arra figyelmeztetett: az etnikai és vallási konfliktusok rosszat tesznek az üzletnek, és a buddhista többségű ország kormányának hitelessége nagyrészt a muszlim kisebbség (rohingyák) jogainak védelmén múlik. Ugyancsak 2015-ben videóüzenetben állt ki a mianmari muszlimok mellett, sőt módszeres üldözésüket a náci népirtáshoz hasonlította, és a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány helyi irodája azóta is minden alkalmat megragad, hogy elítélje a vegzálásukat. 

További zavarba ejtő tényező, hogy Mianmarra nem húzható rá a legutóbb Macedónia kapcsán emlegetett forgatókönyv, miszerint Soros az ellenzék finanszírozásával, utcai tiltakozások gerjesztésével próbálja átvenni a hatalmat. Merthogy itt a milliárdos történetesen Aung Szan Szú Kjí első államtanácsos-külügyminiszterrel, az ázsiai ország de facto vezetőjével ápol szoros kapcsolatot. Vagyis nemhogy nem kell azon mesterkednie, hogy utat találjon a hatalom felé, de a béke Nobel-díjas politikus kormányának egyik legfőbb partnereként van jelen az országban.

Ezzel együtt persze Soros György bőven megéri a pénzét, és ami például a migráció bátorítását illeti, nagyon is rászolgál a bírálatokra. Van tehát vaj bőven a fején ahhoz, hogy felelősségének megállapításához ne kelljen további, kétes eredetű tejtermékeket rázúdítani.

Rosta

V. Nagy Viktória

Találkozunk 2016-ban!

Az Orbán-modell alappillérei – Magyarország, projektország?

Hogyan sikerül a Fidesznek 2017 végén is vezetni a népszerűségi listát? Miért támogatja őket sok baloldali is? Hogyan érték el, hogy tömegek egzisztenciája függjön a sikerüktől? Ezekre a kérdésekre is válaszol egy új tanulmánykötet – illetve a friss Heti Válasz.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.