Itt az első házasság három férfi között

/ 2017.06.14., szerda 08:45 /

A fejlődés megállíthatatlan, úgyhogy nyilvánvaló volt, hogy ennek a hírnek jönnie kell és jönni is fog, az persze szomorú, hogy egy dél-amerikai egykori narkóállam előzte meg progresszió terén a Nyugatot.

Szóval Kolumbiában először kötött hivatalosan hármas házasságot, méghozzá úgy, hogy három férfi mondta ki a boldogító igent. A fejlődés üteme azért is különösen bámulatos, mert az egyneműek házasságát mindössze tavaly engedélyezték az országban, és tessék, alig egy évvel később mindjárt itt egy merész anyakönyvvezető és egy hármas házaspár, bár esetükben aligha ez a helyes kifejezés. Talán egy pár házas?

Mindegy, amíg az összevont gender- és grammatikai tanszékeken eldöntik ezt a szemantikai vitát, addig én külön hadd örüljek annak külön pride-dal, hogy a hármas egyik tagja újságíró. A másik színész, a harmadik pedig fitneszedző, szóval tényleg el kell ismerni, egy férfi és egy nő soha nem tudná így kiegészíteni egymást.

Európát meg biztatnám, nem lemaradni, már csak azért sem, mert itt mintha megcsillanna a békés egymás mellett élés kompromisszumának a lehetősége az egyre növekvő számú muszlim polgártársunkkal: a többnejűség maradhat, csak a nej szó értelmezési tartományát kell némileg kiterjeszteni.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.